Michael Gutsch stapt over van Sophos naar Datto

De managed services-expert Michael Gutsch, voorheen bij Sophos, zal vanaf oktober de verkoop in de Duitstalige regio bij Datto leiden. Zo heeft de leverancier van MSP-tools na maanden van leegstand weer een manager die verantwoordelijk is voor de regio.

Datto begint aan een nieuw hoofdstuk: Bij de softwareleverancier, die zich richt op MSP-oplossingen, neemt Michael Gutsch begin deze maand als Senior Regional Sales Manager de verantwoordelijkheid over voor de activiteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH). De afgelopen vier jaar werkte de manager bij beveiligingsspecialist Sophos, waar hij Head of MSP was en verantwoordelijk voor zaken met serviceproviders in Duitsland, Noord- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika (CEEMEA).

In zijn rol als regiomanager bij Datto volgt Gutsch Donald Badoux op, die in oktober 2019 bij het bedrijf in dienst trad als Director Sales DACH, maar al na een paar maanden vertrok. Markus Rex, Strategy Director DACH en Country Manager tot de komst van Badoux, heeft Datto eind mei eveneens verlaten en heeft sindsdien de functie van Head of MSP bij de Synaxon-associatiegroep op zich genomen.

Nadat het managementpersoneel van de provider in de DACH-regio in een paar jaar tijd meerdere malen is gewijzigd, ziet Gutsch het als een van zijn taken om “continuïteit en betrouwbaarheid” in het bedrijf te brengen. Datto levert technologisch geavanceerde producten die MSP’s ondersteunen bij het automatiseren van hun processen. Er is een groot potentieel in het Duitstalige gebied, dat de manager met zijn team wil ontwikkelen. Daarbij zien hij en zijn verkoopmedewerkers “zichzelf niet als ‘ordernemers’, maar als consultants die partners ondersteunen bij het opbouwen en ontwikkelen van hun MSP-business”, vervolgt Gutsch. Ook belangrijk voor hem is “recht door zee, eerlijke communicatie met het kanaal”.

Carrière bij Dell

Voordat hij in september 2016 bij Sophos kwam werken, werkte de manager zo’n 15 jaar bij Dell. Daar was hij als Head of Client Solutions Brand & Merchandising verantwoordelijk voor de go-to-market planning van alle End-user Computing producten in Duitsland. Gutsch werkte lange tijd voor de IT-groep als Online Business Manager of Senior Online Business Manager. Hij is onder meer werkzaam bij de elektronicagigant Sony.

Datto wil MSP’s uitrusten met de producten en vaardigheden die ze nodig hebben voor hun bedrijfsmodel. Het Amerikaanse bedrijf was oorspronkelijk gespecialiseerd in back-up en disaster recovery, maar heeft zijn portfolio sinds 2017 uitgebreid naar networking, professional services automation (PSA) en remote monitoring & management (RMM) door de aankoop van Open Mesh en de fusie met Autotask. De aanbieder is sinds begin 2016 aanwezig op de Duitse markt, toen het een samenwerking aanging met de in Wetzlar gevestigde distributeur Ebertlang. Ongeveer twee jaar later besloot Datto zich echter rechtstreeks te richten op systeemhuizen en MSP-partners.