Marianne Janik wordt hoofd van Microsoft Duitsland

Na enkele veranderingen op directieniveau is er nu een nieuw hoofd bij Microsoft Duitsland: Dr Marianne Janik zal vanaf november verantwoordelijk zijn voor het wel en wee van de onderneming in Duitsland. Zij zal rechtstreeks rapporteren aan Ralph Haupter, President van Microsoft EMEA.

Drie wijzigingen in het management van Microsoft Duitsland waren al gepland voor oktober. Toen werd bekend dat Sabine Bendiek, die jarenlang hoofd van Duitsland was geweest, zou overstappen naar de raad van bestuur van SAP. Als interim-hoofd heeft Christine Haupt, in haar rol als Chief Operating Officer, tijdelijk het wel en wee van het bedrijf in goede banen geleid.

Microsoft heeft nu de definitieve benoeming voor de functie van chief executive gevonden: Dr Marianne Janik zal in november de teugels overnemen. Janik is zeker geen onbekende bij het Amerikaanse bedrijf. De afgelopen vijf jaar was zij als algemeen directeur verantwoordelijk voor Microsoft Zwitserland. “Haar sterke leiderschap en hands-on mentaliteit, evenals haar bewezen staat van dienst op het gebied van succes voor Microsoft in Duitsland en Zwitserland, maken van haar een uitstekende keuze”, benadrukt Ralph Haupter, President Microsoft EMEA.

Voorheen stond Janik sinds 2011 aan het hoofd van de business unit Public Administration bij Microsoft Duitsland. Vóór haar tijd bij de hyperscaler bekleedde de Duits-Franse bedrijfseenheden bij Elster, het speciale systeemhuis ESG en een dochteronderneming van EADS, Elekluft. Jannik begon haar loopbaan bij Daimler op de afdeling Public Affairs.