Northern Parklife wil voet aan de grond krijgen in Duitsland

De Zweedse fabrikant van software voor het beheer van opslagresources (SRM) Northern Parklife waagt zich in Duitsland. Verkoopmanager Martin Eßer moet hier een goed functionerend partnerkanaal opzetten.

Internationaal is Northern Parklife AB uiterst succesvol. Meer dan 28.000 klanten wereldwijd, waarvan ongeveer 25.000 in de VS, laten dat zien: De fabrikant van software voor het beheer van opslagbronnen (SRM) heeft zich een plaats veroverd op de markt. In dit land is het twaalf jaar oude Zweedse bedrijf echter grotendeels onbekend. Dat staat op het punt te veranderen. In november werd het eerste Duitse filiaal opgericht. De enige werknemer van het bedrijf op dit moment, Martin Eßer, staat nu voor de taak om de verkoop in Duitsland op te zetten. Eßer heeft reeds een belangrijke wederverkoper gevonden in het systeemhuis Prosoft uit Geretsried bij München. Er zullen er nog vele volgen. In het geplande drietraps partnermodel wil Eßer dit jaar drie wederverkopers voor de hoogste status (platina) winnen.

Partners en distributeurs gezocht

Distributie moet ook helpen. Hier heeft de verkoopleider zijn oog laten vallen op de traditionele verdelers met toegevoegde waarde uit de opslagomgeving. Groothandelaren die ook producten van EMC en Network Appliance voeren, zijn voor hem bijzonder interessant. De reden: Northern Parklife heeft al banden met deze twee fabrikanten – de bedrijven vermelden de Zweedse software op hun prijslijsten.

“De Northern Storage Suite is zeer interessant voor cross-selling,” belooft Eßer in een interview met IT-BUSINESS. Samen met een NAS- of SAN-systeem zou het bij projecten “de weegschaal kunnen doen doorslaan” – zoals is gebeurd bij grote bedrijven zoals de vliegtuigbouwer Boeing.

Northern Storage Suite

Deze suite moet helpen bij het beheren van opslagbehoeften in bedrijven. Het omvat thin-provisioning mogelijkheden, waarmee flexibele toewijzing van virtuele capaciteit aan gebruikers met een grote opslagbehoefte mogelijk wordt. De automatische toewijzing van opslagruimte met inachtneming van vooraf gedefinieerde beleidslijnen en gedetailleerde rapportage moeten de beheerder extra ontlasten.

Tegelijkertijd is het mogelijk de gebruikers te betrekken bij het besparen van opslagruimte. Zij kunnen bijvoorbeeld per e-mail op de hoogte worden gebracht van hun grootste bestanden en zo worden aangemoedigd om overbodige gegevens te verwijderen. Bovendien is het mogelijk om de opslagruimte toe te wijzen aan verschillende interne kostenplaatsen, afhankelijk van het verbruik.

Geïnteresseerde dealers worden door Northern Parklife ondersteund met gratis technische en verkooptrainingen. Deze kunnen ook direct ter plaatse worden gehouden als de vraag groot is. Daarnaast is het de bedoeling om samen met partners op kleine handelsbeurzen te verschijnen.