Acteos lanceert lokale analyse- en prognosetool in Duitsland

De Duits-Franse specialist voor SCM-oplossingen, Acteos, biedt zijn Acteos PPOS-oplossing (Procurement for Points of Sale) nu ook in Duitsland aan. De analyse- en prognosetool maakt voorspellingen van de lokale vraag mogelijk, waardoor het assortiment en de beschikbaarheid van goederen worden verbeterd en het bestelproces voor elke winkel wordt geoptimaliseerd.

Volgens de fabrikant is Acteos PPOS de eerste strategische tool die de toeleveringsketen optimaliseert vanuit het perspectief van het verkooppunt. Zo kan het instrument veiligheidsvoorraden voorspellen, tekorten verminderen, bestellingen vereenvoudigen en zo de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten verbeteren.

De prognosetechnologie die Acteos samen met internationale onderzoeksinstellingen heeft ontwikkeld, selecteert de beste parameters en algoritmen voor elk product. Deze worden met elkaar gecombineerd en op deze manier wordt de beste dagelijkse afstemming voor voorraadvorming bereikt.

De prognose-engine levert ook vraag- en verkoopprognoses, evenals informatie over toekomstig kopersgedrag. De analyse van de vraagpatronen van de klanten en van de plaatselijke en seizoensgebonden omstandigheden maakt een efficiënte goederenstroom en een beter prijsbeleid mogelijk.

Dit betekent dat de Acteos PPOS-tool verder gaat dan SCM-optimalisatie: gebruikers breiden hun kennis van het kopersgedrag uit en kunnen zo hun activiteiten dichter bij de klant afstemmen.

De acties kosten slechts een paar minuten per dag, meer diepgaande taken kunnen automatisch door de software worden verwerkt. De interface is ergonomisch en gebruiksvriendelijk ontworpen. Acteos PPOS kan worden geïntegreerd met elk bestaand merchandise management systeem.