DAZN werkt niet, wat is foutcode 78-000-034 of 78-000-403

Veel gebruikers kunnen niet in hun DAZN-account komen door foutcode 78-000-034 of 78-000-403: hier is wat ze betekenen en hoe op te lossen

Er lijkt geen einde te komen aan de problemen voor DAZN, het nieuwe on-demand platform dat exclusief 114 Serie A-wedstrijden uitzendt, drie voor elke ronde van het kampioenschap. Na de problemen die gebruikers ondervonden tijdens de live-uitzending van Lazio – Napoli, de eerste wedstrijd die door DAZN werd uitgezonden, zijn er nieuwe problemen gemeld voorafgaand aan Napoli – Milaan, een andere grote wedstrijd die op het platform werd uitgezonden.

Veel gebruikers die voor aanvang van de wedstrijd verbinding maakten met DAZN, troffen een bericht aan met een foutcode die luidde ” SOMEBODY DID NOT WORK We’re sorry, er is een fout op DAZN. Probeer het nog eens. (Foutcode: 78-000-034)” of “SOMETHING DID NOT WORK We are sorry, there is an error on DAZN. Probeer het nog eens. (Foutcode: 78-000-403)”. Het probleem trof een vrij groot aantal gebruikers, zowel degenen die de app voor smartphones, tablets en smart-tv’s gebruiken, als degenen die de DAZN-website via de browser van hun computer benaderen.

Wat zijn foutcodes 78-000-034 of 78-000-403

Toegeven aan de problemen doet DAZN zelf op zijn Twitter-profiel “Dazn Help Ita”, waar medewerkers van het platform reageren op verzoeken om hulp van gebruikers. In de namiddag van zaterdag 25 augustus verscheen de boodschap “Indien u fout 78-000-034 of 78-000-403 ondervindt op uw toestel, gelieve uit te loggen en terug in te loggen op de DAZN App”. Het is niet bekend waarom gebruikers een van deze twee foutcodes te zien krijgen, maar uitloggen en weer inloggen lijkt de enige manier om het te verhelpen. In werkelijkheid is dit niet het geval: zelfs na het uitloggen blijft het probleem bestaan en is het niet mogelijk om toegang te krijgen tot de inhoud van het platform.

Ook lijkt het probleem willekeurige apparaten te treffen: ons DAZN-profiel is soms niet toegankelijk vanaf een computer, terwijl het vanaf smartphones en tablets (via de applicatie) wel kan worden gebruikt zonder dat er een foutcode 78-000-034 of 78-000-403 wordt aangetroffen.

Problemen tijdens Napoli – AC Milan op DAZN

Naast de storing waardoor je geen toegang krijgt tot je DAZN-account, hebben sommige gebruikers op Twitter geklaagd over de klassieke problemen die het platform tot nu toe hebben geteisterd: voortdurende reboots van de streaming, zeer lage beeldkwaliteit en vertragingen tijdens de live-uitzending. Er zijn echter minder problemen geweest dan vorige week en de dienst wordt langzaam beter.