Instagram, hoe controleer je wie je de laatste 90 dagen heeft gevolgd

Instagram is aan het updaten met een nieuwe functie waarmee je de gebruikers die je volgt beter kunt beheren. Hier is wat je moet doen om het te krijgen

Instagram is voortdurend in ontwikkeling. Na het wijzigen en verbergen van het aantal “likes” dat gepubliceerde afbeeldingen hebben gekregen, heeft het bekende sociale netwerk een nieuwe manier aangekondigd om volgers te bekijken en te beheren. Dit is een nieuwe functie die een snellere en directere toegang biedt tot de lijst van gevolgde profielen, die nu zal worden georganiseerd in verschillende categorieën, waaronder ‘Gebruikers met wie u de minste interactie hebt gehad’ en ‘Gebruikers die het vaakst worden getoond in uw nieuwssectie’.

Het aangekondigde doel is het gebruik van het sociale platform te verbeteren door gebruikers in staat te stellen hun volgers opnieuw te rangschikken op basis van interesses en relaties die in de loop van de tijd veranderen en evolueren.

In het bijzonder stelt deze nieuwe functie ons in staat de profielen te controleren waarmee in de afgelopen 90 dagen minder interactie is geweest en de profielen weer te geven die het vaakst in onze tijdlijn verschijnen. Een beetje zoals op Facebook, waar het mogelijk is om iemand niet langer te volgen zonder hem uit je vriendschappen te schrappen, maar hem gewoon “in de vergetelheid te plaatsen”. Om de nieuwe functie te gebruiken, moet u Instagram bijwerken naar de nieuwste beschikbare versie.

Instagram: hoe de nieuwe modus voor volgersbeheer werkt

Als de applicatie is bijgewerkt, moet u naar uw Instagram-profiel gaan en klikken op “Volgers”. Hier ziet u de “Categorieën” sectie verdeeld in: “Gebruikers met wie u de minste interactie hebt gehad en Gebruikers die het vaakst worden getoond in uw Nieuws-sectie. Elk individueel gevolgd account kan worden gecontroleerd in deze nieuwe sectie door te klikken op het icoon met de drie puntjes naast de profielnaam waar u meldingen kunt beheren of deactiveren. Bovendien is het mogelijk om de lijst van gevolgde personen te sorteren van de minst recente naar de meest recente, of omgekeerd, en zo de mogelijkheid te bieden om de posts van de eerst gevolgde personen op Instagram te bekijken.

.