WhatsApp, de afbeeldingseditor arriveert: hoe het werkt

Er is een nieuwe afbeeldingseditor verschenen op WhatsApp om te gebruiken voor multimedia-inhoud die je ontvangt van vrienden: hier is hoe het werkt

Er zijn veel functies waar de ontwikkelaars van WhatsApp de afgelopen periode aan hebben gewerkt. Afgezien van de advertenties is er tot nu toe echter nog maar weinig te zien: de nachtmodus is nog in de maak en het is niet bekend wanneer die komt, net als de knop om statussen te verbergen. Er zijn zelfs advertenties gepland voor 2020. Vandaag hebben de ontwikkelaars echter een verrassende aankondiging gedaan en een zeer handige nieuwe functie onthuld: een gebruiksvriendelijke fotobewerker.

Er is al een tool op WhatsApp waarmee je je foto’s kunt aanpassen voordat je ze naar je vrienden stuurt: je kunt filters toevoegen, de witbalans veranderen, de foto draaien en tekst toevoegen. De nieuwe editor vervangt de bestaande niet, maar is een nieuwe functie die je kunt gebruiken voor foto’s die je van je vrienden ontvangt. Wat betekent dit? Heel eenvoudig: als je een foto in een chat ontvangt en die in een groep wilt delen door er een tekst of een filter aan toe te voegen, kun je dat nu snel doen met de knop “Bewerken” die op het scherm van de smartphone verschijnt.

Hoe de beeldbewerker werkt

De nieuwe functie is ontwikkeld voor zowel iOS als Android, maar is vooralsnog alleen in bètaversie beschikbaar.

De nieuwe functie is ontwikkeld voor zowel iOS als Android, maar is op dit moment alleen beschikbaar in de bètaversie. De komende dagen wordt er getest en als de uitkomst positief is, zal de tool ook voor de officiële versie worden vrijgegeven.

Zoals de jongens van WABetaInfo, altijd zeer op de hoogte van het laatste nieuws over WhatsApp, laten zien, is het gebruik van de nieuwe editor voor afbeeldingen heel eenvoudig en kun je er sneller mee werken als we in een andere chat een foto moeten delen die we hebben ontvangen. De bediening is heel eenvoudig: wanneer u een foto ontvangt en u wilt die naar een andere vriend sturen, klikt u gewoon op de foto en op het scherm verschijnt de stem “Bewerken”. Op iOS vindt u het onderaan het scherm, terwijl u op Android op het pictogram met drie verticale stippen rechtsboven moet klikken, waarna een pop-upmenu verschijnt waaruit u “Bewerken” kunt selecteren.

Als u eenmaal op het item hebt geklikt, wordt de foto-editor geopend en kunt u de foto bewerken door filters en aanpassingen toe te voegen. Je kunt ook beslissen naar wie je de bewerkte afbeelding stuurt.

Wanneer komt de nieuwe editor

De nieuwe functie is momenteel alleen beschikbaar in de bètaversie van WhatsApp voor Android en iOS. Het is de bedoeling dat het binnen enkele dagen/weken voor alle gebruikers beschikbaar is.