D-Link focust op “Smart Home for Everyone”

Scott Rankin, Country Manager DACH bij D-Link, lichtte de strategische koers toe die D-Link voor 2015 uitzet. In het bijzonder wil D-Link profiteren van impulsen op het gebied van “Smart Home”.

Welke trends en ontwikkelingen ziet u als bepalend voor 2015?

Met de snelle verspreiding van het internet der dingen raakt ook het huis steeds meer in netwerken verstrengeld en neemt de vraag naar holistische technologische oplossingen voor het huis toe. Actuele studies tonen aan dat er een immens groeipotentieel is in dit marktsegment: volgens de branchevereniging Bitkom is 58 procent van de Duitsers van plan een beroep te doen op intelligente woningbesturing wanneer zij voor het eerst een nieuw gebouw uitrusten. Tegen deze achtergrond nemen de eisen aan het thuisnetwerk snel toe. In dit opzicht verwachten we dat de nieuwe WLAN-AC-standaard ook steeds populairder zal worden, omdat deze aanzienlijk meer prestaties, snelheid en stabiliteit biedt dan zijn voorgangers.

Hoe bereidt uw bedrijf zich op deze situatie voor?

Als netwerkspecialist voor IP-gebaseerde oplossingen die al lang bestaat, was onze toetreding tot de smart home-markt vorig jaar een strategische mijlpaal. In 2015 zullen we ons portfolio voor de connected home consequent uitbreiden onder het motto “Smart Home for Everyone”, waarbij we oplossingen bieden voor zowel de instapsector als voor complexere domotica-scenario’s. In dit verband zullen wij ons ook steeds meer richten op WLAN AC-technologie. Daarnaast ligt onze focus op de groeimarkt van de videobewaking: ons doel hier is om onze leidende marktpositie in dit segment in het komende jaar uit te bouwen.

Wat wenst u – privé en zakelijk – van het nieuwe jaar?

Het allerbelangrijkst wens ik dat mijn familie en vrienden gezond en gelukkig zijn en dat mijn jongens hun doelen op het gymnasium bereiken. Als geboren Schot zou ik natuurlijk heel blij zijn als Schotland zich zou kwalificeren voor het Europees kampioenschap. En last but not least: omdat het thema smart homes mij niet alleen beroepsmatig bezighoudt, wil ik in 2015 mijn eigen smart home-project thuis met succes afronden.