Amazons Smart TV met ingebouwde Alexa komt eraan

Amazon is klaar om de elektronische producten van zijn merk uit te breiden: het werkt aan een eigen smart TV met ingebouwde Alexa

De e-commercegigant Amazon bereidt zich voor op de lancering van een nieuwe elektronische uitdaging. Na slimme displays, Fire TV Sticks, Kindle e-readers en Fire-tablets is er nu mogelijk een slimme tv met geïntegreerde Alexa op komst.

Het nieuws van Amazons volgende slimme tv werd gemeld door Business Insider, die onthulde dat de e-commercegigant klaar is om een nieuwe marktsector te betreden, die van slimme televisies. Opnieuw vertrouwt Amazon op de kunstmatige intelligentie van Alexa, zijn spraakassistent, om een echt slimme tv te maken die met de stem kan worden bediend en kan worden geïmplementeerd onder de smart home-apparaten van het merk. Een beslissing die riskant kan blijken in een verzadigde markt waar het gemak van het gebruik van de Fire TV Stick van het merk al is opgelegd, zoals in 2015 gebeurde met smartphones: de Fire Phone was een flop en werd onmiddellijk teruggetrokken. Het wachten is nu alleen nog op de komst van Amazon TV om te zien wat de resultaten zullen zijn.

Amazon smart TV: hoe hij eruit komt te zien

Op dit moment is er nog maar weinig bekend over de Amazon branded smart TV. Volgens de bron van Business Insider zal de tv worden geproduceerd door bedrijven van derden en niet door een intern team van de e-commercegigant. Amazon is naar verluidt een samenwerking aangegaan met TLC om slimme tv’s te produceren met schermformaten variërend van 55 tot 75 inch, maar afgezien daarvan zijn er nog geen geruchten over mogelijke technische specificaties.

Het enige dat zeker is, is dat de tv’s, zelfs als ze door derden worden geproduceerd, de Alexa-stemassistent zullen hebben geïntegreerd en alle kunstmatige intelligentie-functies zullen ondersteunen die door Amazon zijn ontwikkeld. Het is echter minder duidelijk of de nieuwe Amazon smart tv’s zullen worden uitgerust met de Fire TV-software die al wordt gebruikt voor de Fire TV Stick van het merk. Er zal zeker een Prime Video-app worden ingebouwd, zodat je de beste tv-series, films, documentaires en nu ook streaming Champions League-wedstrijden kunt bekijken.

Stream Champions League-wedstrijden: probeer Amazon Prime Video

Amazon smart TV: wanneer komt hij en hoeveel kost hij

Volgens Business Insider komen de nieuwe Amazon smart TV’s in oktober 2021 naar de VS, net nu Cyber Monday shopping nadert. Na de lancering in de VS kan Amazon, als de reacties op de markt goed zijn, besluiten de verkoop ook naar Europa uit te breiden.

Vandaag verkoopt Amazon al tv’s met Fire TV, maar met de merknaam van de fabrikant. De eerste Amazon smart tv’s worden in India eigenlijk al een jaar onder het merk AmazonBasics verkocht, maar het zijn goedkope producten. Het is onduidelijk of de nieuwe slimme tv’s die naar de VS komen top-of-the-line functies en prijzen zullen hebben, of dat het e-commercebedrijf zich opnieuw zal richten op goedkope maar kwaliteitsproducten.

Terwijl wordt afgewacht hoe Amazons slimme tv’s eruit zullen zien, kunnen degenen die een oude tv hebben, deze in een slimme tv veranderen door simpelweg een Fire TV Stick met Alexa ingebouwd te kopen. Precies daarom zijn er mensen die vrezen dat de nieuwigheid die naar slimme tv’s komt, misschien niet aanslaat, net zoals gebeurde met het floppen van de Fire Phones, de smartphones van het Amazon-merk die in 2014 werden gelanceerd en al na één jaar weer uit de handel werden genomen.

Italiaonline presenteert producten en diensten die online kunnen worden gekocht op Amazon en/of andere e-commercesites. In geval van aankoop via een van de links op de pagina, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of de andere genoemde e-commerce. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.