Hoe luister je gratis naar YouTube Muziek op Google Home

Wil je gratis naar YouTube Muziek luisteren vanaf je Google Home? Het is nu mogelijk. Je hoeft je niet te abonneren op de premium versie. Dit is hoe

De gigant uit Mountain View heeft een cadeau gedaan aan zijn gebruikers. Vanaf vandaag kunnen eigenaars van een Google Home gratis naar YouTube Music luisteren. Tot nu toe was het alleen mogelijk om muziek te streamen vanaf de slimme speaker door een abonnement te nemen op de premium versie van de applicatie. Dit is geweldig nieuws voor iedereen die graag thuis blijft met een gepersonaliseerde afspeellijst op de achtergrond.

Je zegt gewoon het commando “Hey Google laat me naar wat rock luisteren op YouTube Music” en je bent klaar. De streamingdienst gaat direct de concurrentie aan met de gratis versie van Spotify, die te beluisteren is via diverse slimme apparaten, waaronder Google Home maar ook Amazon Echo. Dus, is dit gewoon een manier om wat kijkcijfers te stelen van de rivaliserende app? Velen stellen dat Google zijn klanten eigenlijk uitgebreider wil profileren om meer gepersonaliseerde diensten te kunnen leveren.

Youtube Music gratis op Google Home: hoe te activeren

Het gratis luisteren naar Youtube Music op je slimme speaker is ongelooflijk eenvoudig. Natuurlijk moet je het spraakcommando uitspreken, dat wordt ingeleid door het klassieke ‘Hey Google…’

Wil je het uitproberen? Allereerst moet je de naam van de app opgeven, vooral als je tot dan toe een andere dienst hebt gebruikt: de slimme speaker registreert elke keuze die je maakt en kan besluiten om het streamingplatform te lanceren dat je gewoonlijk gebruikt. Om deze voorkeur te wijzigen, kunt u naar Accountinstellingen in de Google Home-app gaan. Van hieruit, tik op Diensten & Muziek. Hier kunt u Youtube Music selecteren als uw favoriete app.

En deze dienst kan niet op tegen het bekendere Spotify. Integendeel, met de gratis versie van YTM kun je zoveel nummers overslaan als je wilt, zonder geblokkeerd of beperkt te worden. Zo kun je alle muziek beluisteren die je leuk vindt, en kan Google in korte tijd muziekkeuzes maken op basis van jouw voorkeuren.

Wanneer kies je voor Youtube Music Premium

Als je geen reclames tussen de nummers wilt horen, kun je altijd een abonnement nemen op Youtube Music Premium voor €9,99 per maand. Betalende gebruikers hebben nog tal van andere voordelen: zij kunnen bijvoorbeeld naar specifieke albums of liedjes luisteren op hun smartphone, zelfs wanneer zij offline zijn. En dat niet alleen, wanneer u naar de Premium-versie luistert, kunt u tegelijkertijd uw mobiele telefoon gebruiken, zonder dat de muziek wordt onderbroken. U kunt het 30 dagen gratis uitproberen.

En als u alleen naar muziek van Google Home wilt luisteren, kunt u gratis Youtube Music gebruiken. De dienst werkt niet wereldwijd, maar alleen in bepaalde landen. Hiertoe behoren Italië, alsmede de VS, Mexico, Australië, Ierland, Duitsland, Spanje en verscheidene Europese landen.