De top zoektermen op Google

Het jaar 2019 is bijna voorbij en daarmee publiceert Google de meest gezochte termen en vragen van het jaar. Of het nu gaat om krantenkoppen, persoonlijkheden of mensen waar we in 2019 afscheid van moesten nemen – de resultaten van dit jaar weerspiegelen opnieuw de onderwerpen die de mensen in Duitsland en over de hele wereld bezighielden.

Google’s terugblik op 2019 laat zien: het was een bewogen jaar. Er was veel sportactiviteit tijdens de wereldbeker handbal en de wereldbeker voetbal voor vrouwen, er was wereldwijde ontzetting over de verwoesting van de kathedraal Notre Dame door brand en miljoenen mensen stemden voor een nieuw Europees Parlement. Voordat 2020 aanbreekt, brengt Google een jaaroverzicht uit, waarin de stijgende zoektermen en kwesties van 2019 in negen categorieën worden onthuld, die u kunt vinden in de afbeeldingengalerij:

Google bepaalt de trends van het jaar door miljarden zoekopdrachten te analyseren die gebruikers gedurende het jaar hebben uitgevoerd. Alle hier vermelde lijsten zijn “trending searches”, d.w.z. de zoektermen die het meest in beweging zijn van het jaar. Dit zijn termen waarvoor de relevante zoekopdrachten in 2019 een bijzonder sterke stijging van de zoekinteresse hebben gekend in vergelijking met het voorgaande jaar gedurende een aanhoudende periode. Deze oplopende termen worden vervolgens in aflopende volgorde gesorteerd op zoekinteresse in de betreffende fase.

Alle lijsten voor Duitsland en de wereld zijn beschikbaar op google.de/2019.

Met de tool Google Trends kan iedereen zelf trends in zoekopdrachten bepalen.