Wat is het Google Panda-algoritme?

Google Panda is een reeks doorlopende algoritme-updates en gegevensvernieuwingen voor de Google-zoekmachine die het bedrijf uitrolt om het zoekalgoritme te verfijnen om de waarde van zoekresultaten voor gebruikers te verbeteren.

De Google Panda-updates passen het algoritme specifiek aan als onderdeel van de voortdurende inspanningen van Google om sites en webpagina’s van hoge kwaliteit naar de top van de organische zoekresultaten te brengen, terwijl de positie van websites van lagere kwaliteit of ‘dunne’ websites wordt verlaagd of bestraft en pagina’s, met name die sites die een grote hoeveelheid advertenties weergeven zonder veel inhoud van hoge kwaliteit.

Hoe verschilt Google Panda van Google Penguin en Google Hummingbird?

Google Panda wordt vaak verward met twee andere algoritme-verbeteringen van Google, Google Penguin en Google Hummingbird. Google Panda-updates zijn primair gericht op het verzekeren dat websites van lage kwaliteit en slechte inhoud verder in de zoekresultaten worden gepusht, zodat sites van hogere kwaliteit voorrang kunnen krijgen.

Google Penguin-updates daarentegen richten zich op sites die Black Hat SEO gebruiken in een poging hun zoekresultaten te verbeteren. Deze sites schenden de richtlijnen voor webmasters van Google, en als gevolg daarvan straffen Google Penguin-updates deze sites in de resultaten van de zoekmachine.

Hoewel Google Panda en Penguin beide dienen als updates voor de bestaande zoekalgoritme-engine van Google, levert Google Hummingbird een volledig nieuw zoekalgoritme. Google Hummingbird probeert de zoekmachine-ervaring voor gebruikers te verbeteren door verder te gaan dan de trefwoordfocus en in plaats daarvan meer rekening te houden met de context en de omringende inhoud in de volledige zoekterm om zoekopdrachten in natuurlijke taal of conversatie aan te bieden.

Hoe vaak worden Google Panda-updates uitgerold?

De originele Panda-update debuteerde in februari 2011 en er zijn ten minste drie extra belangrijke updates gevolgd, met als meest recente de Panda 2014-update van mei 4.0. Het bedrijf heeft ook een geschiedenis van het uitrollen van kleine updates, soms zo vaak als maandelijks.

De Panda-updates worden op de voet gevolgd door de Search Engine Optimization (SEO) -industrie en door bedrijven en webontwikkelaars over de hele wereld, aangezien de Panda-veranderingen een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de hoeveelheid verkeer die een website ontvangt via natuurlijke of organische zoekresultaten.

Google biedt regelmatig adviesupdates over zijn blog om richting te geven aan SEO-bedrijven, webontwikkelaars en inhoudproviders om de inhoud en het ontwerp van hun websites en pagina’s te verbeteren om te voorkomen dat ze worden verlaagd of bestraft in de resultaten van zoekmachines.

https://www.Kompoos.com/definitions/keyword/