Wat Italianen zochten op Google in 2018

Zoals elk jaar heeft Google het rapport vrijgegeven van de woorden waar Italianen het meest naar zochten op zijn zoekmachine. Actualiteiten, nieuws en recepten domineren

Wat zochten Italianen in 2018 op Google? Big G zelf vertelt het ons met zijn gebruikelijke “A year of searches”, een korte samenvatting van waar de afgelopen 12 maanden het meest naar werd gezocht: persoonlijkheden, vakantieplekken, woorden, sport- en andere evenementen, recepten en “how to”.

Een jaar van zoekopdrachten is een heel interessant instrument om te begrijpen waar mensen het meest in geïnteresseerd zijn, aangezien Google nu de wereldleider is op het gebied van zoekopdrachten en als je iets wilt weten, hoef je niets te doen, je hoeft het alleen maar te googelen. Laten we dan eens kijken waar Italianen naar zochten in het jaar dat bijna ten einde loopt.

De meest gezochte woorden op Google in 2018

Als we kijken naar de droge woorden, dan waren de 5 meest gezochte woorden door Italianen: WK, Sergio Marchionne, Cristiano Ronaldo, Fabrizio Frizzi en Big Brother. De reeds bekende interesses van de Italianen lopen dus over in Google-zoekopdrachten en voetbal en TV blijken nog steeds van groot belang te zijn voor onze landgenoten. Op de tweede en derde plaats vinden we twee sterfgevallen die de bevolking duidelijk zo hebben geschokt dat zowel Marchionne als Frizzi ook tot de meest gezochte personages van het jaar behoren.

De meest gezochte personages op Google in 2018

De 5 meest gezochte personages op Google dit jaar waren: Sergio Marchionne, Cristiano Ronaldo, Fabrizio Frizzi en Davide Astori. CR7 heeft ook de schijnwerpers op Google gericht vanwege zijn overstap naar Juve en is het enige levende personage in dit quatern. We hopen dat hij niet bijgelovig is.

De meest gezochte evenementen op Google in 2018

Sport opent en sluit de vijf meest gezochte evenementen door Italianen in 2018, waarin ook politiek, muziek en nieuws aan bod komen: WK voetbal, 4 maart verkiezingen, Sanremo, Ponte Morandi en Giro d’Italia. Interessant is dat de Giro d’Italia op de vijfde plaats meer werd gezocht dan de Champions League, die we op de zevende plaats terugvinden. Wimbledon daarentegen staat na Moederdag op de tiende plaats.

De meest gezochte vakantiebestemmingen op Google in 2018

Onder de toeristische trekpleisters wint Sardinië iedereen voor zich door de eerste plaats in te nemen onder de meest gezochte bestemmingen. Albanië, Sicilië, Griekenland en Kroatië volgen. Italianen hebben, dit jaar, gezocht naar goedkope vakanties.

De meest gezochte recepten op Google in 2018

In de keuken verslaat Campania alles, althans op Google: de vijf recepten opent met de Pastiera napoletana en sluit met Casatiello di Pasqua. Op de tweede, derde en vierde plaats staan de evergreens van de Italiaanse keuken: tiramisu, carbonara en colomba pasquale.

Wat Italianen in 2018 aan Google vroegen

Een jaar van zoekopdrachten brengt ook een hele reeks vragen samen die Italianen aan de zoekmachine hebben gesteld, zoals “Wat betekent het”, “Hoe doe je het” en “Waarom”. De Italianen vroegen Google wat de woorden “seksistisch” en “visueel gehandicapt” betekenden, evenals het tijdloze “LOL” en het merkwaardige “scopofobie”. Ze wilden weten hoe ze achteruit moesten en dan hoe ze moesten pannenkoeken. Ze vroegen “waarom 8 maart gevierd wordt” en “waarom Fedez en J-Ax ruzie hadden”.