Vaarwel Google Now Launcher. Zal het worden vervangen door Pixel?

Big G neemt afscheid van Google Now Launcher om plaats te maken voor nieuwe virtuele assistent Google Assistant. Voor gebruikers verandert er in ieder geval de komende maanden weinig

Als een donderslag bij heldere hemel heeft Google aangekondigd dat het tegen het einde van het eerste kwartaal Google Now Launcher, de applicatie waarmee gebruikers een ‘pure’ versie van Android konden gebruiken, uit zijn online winkel zal verwijderen. Het nieuws heeft zowel gebruikers als de industriepers verrast.

Google kondigde zijn beslissing aan in een e-mail die naar ontwikkelaars en partners werd gestuurd. Een besluit dat in de komende maanden kan worden verwacht, maar zeker niet nu. Het bedrijf uit Mountain VIew heeft een andere launcher ontwikkeld, maar die is momenteel alleen beschikbaar voor de Google Pixel (waar het ook zijn naam aan ontleent). Met deze keuze versnelt Big G het overgangsproces en zal zijn Google Pixel Launcher voor iedereen beschikbaar worden. Het enige probleem zal zijn met Google Assistant, de nieuwe persoonlijke assistent van Google, die momenteel alleen beschikbaar is op de Google Phone.

Wat verandert er voor gebruikers

(Opgenomen van YouTube)

Google heeft ontwikkelaars verzekerd dat er niets zal veranderen voor gebruikers die Google Now Launcher geïnstalleerd hebben, de applicatie zal voorlopig alleen uit de online winkel worden verwijderd. Om de “dood” van Google Now Launcher minder traumatisch te maken, heeft Google Search Launcher Services bibliotheken vrijgegeven waarmee andere softwarehuizen de Google Now functionaliteit in hun eigen launcher kunnen integreren. Als alternatief kunnen gebruikers een van de vele alternatieve launchers voor Google Now installeren in de Google Play Store.

Google Assistant komt er aan op Android-smartphones

Het nieuws van het afscheid van Google Now Launcher luidt de komst van Google Assistant op Android-toestellen in. Tot nu toe is de virtuele assistent van het bedrijf uit Moutain View alleen beschikbaar voor de Google Pixel. Er gaan geruchten dat Google Assistant beschikbaar zal zijn op de nieuwe LG G6, en dit nieuws bevestigt de hypothese alleen maar. Bovendien is Google van plan om met de nieuwe persoonlijke assistent het aantal zoekopdrachten dat gebruikers dagelijks via Google Search uitvoeren, te verhogen en meer inkomsten voor het bedrijf te genereren.

Sommige video’s in dit gedeelte zijn afkomstig van het internet en worden daarom geacht tot het publieke domein te behoren. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie, kunt u eenvoudig om verwijdering verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.