Nieuwe wallpapers voor Google Meet: hoe ze te activeren

Na de mogelijkheid te hebben gegeven om een wallpaper te kiezen op Google Meet voor PC, arriveert hetzelfde op de Android app: hoe de nieuwigheid te beheren

De Covid-19 pandemie heeft de hele wereld het belang doen herontdekken van die platforms die erin slagen om mensen met elkaar in contact te brengen, zelfs als ze ver weg zijn, enkel door een banale internetverbinding. Of men nu een glasvezel- of mobiele netwerkverbinding heeft, een smartphone en een dienst als Google Meet volstaan om afstanden en beperkingen te vergeten.

Dus, eerst tijdens de lockdown en vervolgens door de verschillende beperkingen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben Google Meet, Microsoft Teams, Zoom, FaceTime en alle soortgelijke diensten een sterke stijging gekend in termen van geregistreerde gebruikers en gegenereerd verkeer. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Google, Microsoft, Apple en de andere ontwikkelingsteams veel energie hebben gestoken in het zo snel mogelijk verbeteren van de platforms, om de beste dienst aan te bieden op een moment dat scholen, bedrijven en mensen daar het meest behoefte aan hadden. De ontwikkelingen gaan onverminderd door, met het laatste nieuws van Google, dat de mogelijkheid heeft geïntroduceerd om de achtergrond van Meet te vervagen, of een aangepaste achtergrond in te stellen op Android.

De nieuwe Google Meet-achtergronden

Voor sommigen klinkt het nieuws van vandaag bekend, en dat is het ook, gedeeltelijk. De mogelijkheid om de achtergrond van Google Meet te veranderen bestaat al bijna een jaar in de desktopomgeving, maar tot nu toe was het uitgesloten van Android- en iOS-apps.

En terwijl er niets nieuws in het verschiet ligt voor Apple’s besturingssysteem, is de tijd gekomen voor het Android-debuut van de mogelijkheid om de achtergrond te vervagen of een gepersonaliseerde achtergrond in te stellen.

Het is niet altijd mogelijk om een neutrale achtergrond te hebben, zoals een witte muur, voor een belangrijke zakelijke vergadering, en in dit geval kan de mogelijkheid om de achtergrond onscherp te maken om te verbergen wat erachter zit nuttig zijn, ongeacht het gebruikte medium, of u nu deelneemt via een webcam of de camera aan de voorkant van uw smartphone.

De mogelijkheid om een persoonlijke achtergrond in te stellen kan handig zijn in gesprekken tussen vrienden, bijvoorbeeld wanneer je doet alsof je op de Bahama’s bent terwijl je in werkelijkheid op een andere, minder exotische locatie bent. Kortom, de mogelijkheid om een neutrale of een gepersonaliseerde achtergrond in te stellen vergroot de vrijheid van videogesprekken enorm, of het nu in een formele, vriendschappelijke of goliardische context is, waarom niet.

Hoe activeer je de nieuwe Meet-wallpapers op Android

In de eerste plaats moet worden opgemerkt dat Google Meet (nog) niet de mogelijkheid biedt om een volledig gepersonaliseerde achtergrond in te stellen, d.w.z. een die uit het geheugen van de smartphone is gehaald. Google heeft gewaarschuwd dat dit in de toekomst mogelijk zal zijn, maar nu nog niet.

De keuze is tussen een wazige achtergrond of “een van de door Google geselecteerde afbeeldingen”, waaronder kantoorruimtes, landschappen en abstracte motieven. Om de achtergrond van Google Meet voor Android te kiezen, hoeft u alleen maar op de nieuwe knop te tikken die in de ‘groene kamer’ vóór het gesprek verschijnt en vervolgens door de verschillende opties van de carrousel te bladeren.

De uitrol van de nieuwe functie verloopt, zoals vaak het geval is in dit soort gevallen, geleidelijk, dus het kan een paar dagen, zo niet een paar weken, duren voordat iedereen er gebruik van kan maken.