Wat is SEO-certificering? |

SEO-certificering verwijst naar de opleiding, informatie, praktijk of training die leidt tot de certificering van een persoon, of vaardigheidsbeoordeling en kennis, in relatie tot zoekmachineoptimalisatie en zoekmachinemarketing. Veel SEO-certificeringen zijn online cursussen of verzameling webinars en online examens die u in uw eigen tempo doet. Sommige cursussen zijn gratis, terwijl andere in prijs variëren van $ 50 tot $ 7,500 om de SEO-certificering te behalen.

SEO- en SEM-certificeringen versus werkervaring

Er is veel discussie over SEO-certificeringen, waarbij sommigen in de SEO-gemeenschap en forums suggereren dat gratis online SEO-handleidingen van gerenommeerde experts net zo goed een leermiddel zijn, en SEO oefenen op je eigen site of een baan op instapniveau krijgen. waar je een live site kunt optimaliseren is ook een goede oplossing, vergeleken met betalen voor online cursussen.

Certificeringen van leveranciers

Naast de algemene SEO-certificeringcursussen, kunnen sommigen ervoor kiezen om gecertificeerd te worden in specifieke SEO- en online advertentietools. Google biedt bijvoorbeeld een professionele accreditatie en Google AdWords-certificering voor individuen die de gespecificeerde examens voltooien.

Online SEO-certificeringen

Als u ervoor kiest om online SEO-certificeringscursussen te proberen, zijn er een aantal gratis trainingsoplossingen die u kunt uitproberen voordat u duurdere cursussen aanschaft. Hier zijn drie gratis SEO-cursussen vermeld door Udemy: