Samsung Galaxy A02: de ultra low-cost mobiele telefoon komt dichterbij

Samsung komt met een nieuwe low-cost smartphone voor wie het meeste geld wil besparen en toch de betrouwbaarheid van een groot merk wil behouden.

De Galaxy A02, Samsung’s ultra low-cost smartphone, gaat al enkele maanden in de geruchten, maar is nog altijd niet onthuld. Maar nu zijn we dichter bij de lancering, want de goedkope Koreaanse telefoon heeft een certificering gekregen van de NBTC, de National Broadcasting and Telecommunications Commission van Thailand.

Zoals altijd het geval is in de smartphone-wereld, luidt de certificering door nationale regelgevende instanties de komst van het product op de markt in: het apparaat waarvoor certificering is aangevraagd, kan vervolgens niet meer worden gewijzigd. Daarna is het klaar voor productie en verkoop. In het geval van de Galaxy A02 zal hij echter hoogstwaarschijnlijk in grote aantallen worden geproduceerd, omdat het toestel bijzonder goedkoop belooft te zijn, gezien de (momenteel veronderstelde) low-end technische specificaties. Samsung Galaxy A02 wordt geen mobiele telefoon voor technologiefanaten, maar een basistoestel, bedoeld voor wie het meeste wil besparen maar tegelijkertijd wil vertrouwen op een bekend en betrouwbaar merk.

Samsung Galaxy A02: wat we weten

Van de tot nu toe verkregen certificeringen weten we dat de Galaxy A02 een 4G LTE dual SIM smartphone wordt en met Bluetooth 4.2 verbinding. Deze technische kenmerken zijn zeker en gecertificeerd (radioverbindingen moeten tijdens de certificering worden aangegeven).

De rest van het gegevensblad moet echter nog worden bevestigd. Er wordt gesproken over een grote 5.000 mAh batterij en een 5,7-inch display met Infinity-V notch. De achtercamera’s zijn er naar verwachting twee: een 13 MP hoofdcamera en een 2 MP secundaire camera.

De SoC zal vrijwel zeker de vier-core 1,5 GHz Mediatek MT6739 zijn, die een maximale schermresolutie van 1440×720 pixels ondersteunt en video’s tot 1080p resolutie met 30 frames per seconde aankan. Deze chipset laat niet meer dan 3 GB RAM toe, maar de Galaxy A02 heeft misschien maar 2 GB. De opslagruimte zou 32 of 64 GB kunnen zijn.

Samsung Galaxy A02: wanneer komt hij en hoeveel gaat hij kosten

Over de lanceerdatum van de Samsung Galaxy A02 bestaat weinig twijfel: die is heel dichtbij, want de NBTC is nog maar de laatste van de certificeringen die dit toestel heeft ontvangen.

De officiële prijs is nog niet vastgesteld, maar we weten dat de A02 een toestel is met lagere technische specificaties dan de A02’s en A12 die we al hebben gezien. De Galaxy A02s 3/32 GB-versie die al in Azië te koop is, heeft een vergelijkbare prijs in euro’s van ongeveer 115 euro.