Hoe u Office 365 gratis kunt downloaden

U hoeft niet altijd Office 365 te kopen, er zijn legale manieren om het gratis te krijgen: hier zijn zes manieren om Word en Power Point gratis te kopen

Werken we voortdurend met documenten, Excel-sheets of presentaties? Dan is het Office 365 programma van Microsoft een must-have voor uw computer. Maar wat als we het jaarabonnement dat Redmond voor zijn toepassing geeft, niet willen of kunnen betalen?

Het voor de hand liggende alternatief is een soortgelijk programma te installeren dat door andere bedrijven is ontwikkeld. Er zijn er verschillende en sommige zijn zeer goed ontwikkeld, zoals LibreOffice. Het moet echter gezegd worden dat als we moeten werken met een team van mensen die allemaal Office 365 hebben, het gebruik van een niet-Microsoft programma op den duur kan leiden tot incompatibiliteitsproblemen of weergavefouten in onze documenten. Gelukkig zijn er manieren om Office 365 gratis te installeren. 

Gebruik Office 365 gratis: Microsofts online app

In antwoord op andere fabrikanten, zoals Google, dat Google Docs heeft ontwikkeld, heeft Microsoft ook een gratis online versie van Office 365 gemaakt. Dit is duidelijk een vrij eenvoudige toepassing in vergelijking met de betaalde versie, en bovendien kan het zonder internetverbinding niet worden gebruikt om documenten te maken of te bewerken. Als we echter werken met een internetverbinding die altijd aan staat, zal dit het minste probleem zijn. En hoewel het klopt dat sommige Office 365-functies niet beschikbaar zijn in de online versie, is het ook zo dat de browser-app perfect werkt voor basistaken zoals het opstellen van een document, het maken van een PowerPoint-presentatie of het maken van een database met Excel.

Geef Office 365 gratis: Office 365 mobiele app

Wat als u niet vanaf uw pc werkt, maar uw tablet of smartphone gebruikt om onderweg Office 365-documenten te schrijven? Eenvoudig, in plaats van de online app van Microsoft te gebruiken kunnen we de mobiele apps downloaden (voor Android, iPhone en Windows Phone) die door Redmond zijn ontwikkeld om Word en alle programma’s van het Office-pakket ook vanaf de telefoon te kunnen gebruiken. Deze apps zijn ook volledig gratis. Zelfs in dit geval ontbreken sommige functies in vergelijking met de betaalde versie, en bovenal kunnen we ze alleen gratis gebruiken, afhankelijk van de grootte van ons scherm. Als we bijvoorbeeld een tablet hebben met een scherm dat groter is dan 10,1 inch, kunnen we de gratis mobiele apps van Microsoft niet gebruiken, maar moeten we Office 365 tegen betaling downloaden.

Koop Office 365 gratis: de “studentenversie” van Office 365

Zijn we studenten? Dan kunnen we misschien een gratis versie van Office 365 aanvragen om op onze computer te gebruiken. Microsoft heeft verschillende overeenkomsten gesloten met scholen, bibliotheken en universiteiten om jonge studenten gratis gebruik van zijn Office-pakket te garanderen. In Italië is deze overeenkomst gesloten met de Universiteit La Sapienza in Rome. Als we student zijn aan een van de vele cursussen van La Sapienza, kunnen we dus een gratis installatie van het Office 365-pakket op ons toestel aanvragen.

Office 365 gratis: proefversie

Als we Office 365 af en toe gebruiken om een tekst te schrijven, of gewoon om een Excel-sheet te controleren, kan betalen voor een jaarabonnement echt zinloos lijken. Wat moeten we in dit geval doen? Gebruik gewoon een van de proefversies die Microsoft online beschikbaar stelt voor potentiële klanten. Net als bij web- en mobiele apps ontbreken sommige functies, maar als gratis alternatief om te gebruiken wanneer dat nodig is, is het voldoende. De proefperiode duurt een maand, u moet uw gegevens en creditcard opgeven, en natuurlijk niet vergeten om de proefperiode te annuleren voordat de maand voorbij is en u moet betalen voor het jaarabonnement.

Gebruik Office 365 gratis: Microsoft Trial Plus

Was de 30-dagen proefperiode van de ‘standaard’ versie van Microsoft Office niet genoeg? Geen probleem, Redmond biedt u nog eens 30 dagen gratis Office 365 Plus aan. Dit is de Office-versie die is ontworpen voor zakelijke profielen, dus u zult ook een aantal premium functies tot uw beschikking hebben die de basisversie niet heeft. Ook hier moeten we onze gegevens opgeven en een betaalmethode invoeren, die we natuurlijk moeten annuleren voordat de maand proefperiode afloopt om te voorkomen dat we worden aangeslagen.

Office 365 gratis bij aanschaf van een nieuwe Windows 10-computer

Microsoft heeft altijd afspraken met computerfabrikanten. Op veel apparaten is bij aankoop niet alleen het Windows 10-besturingssysteem al geïnstalleerd, maar ook Office 365, dat een jaar lang gratis is. Als we op zoek zijn naar een nieuwe PC, moeten we letten op de programma’s die bij de aankoop worden aangeboden en besparen op een jaarabonnement op het Office-pakket van Microsoft.