Anonymous bedreigt Elon Musk, en hij reageert

De beroemde gezichtsloze hackersgroep heeft een videoboodschap gestuurd naar de CEO van SpaceX, vanwege een recente tweet die hij maakte over cryptocurrencies die als beledigend werd beschouwd.

Elon Musk is een van de meest controversiële figuren van onze tijd. Rijk, ambitieus en roekeloos, over de volgende ‘keizer’ van Mars wordt niet alleen gesproken vanwege de vele projecten gelinkt aan SpaceX en Tesla, maar ook omdat hij in het vizier is gekomen van Anonymous, de beroemde hackersgroep.

De gezichtsloze hackers hebben een video geplaatst waarin ze de ondernemer van het moment openlijk aanvallen, vanwege zijn beleid ten aanzien van Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. De video werd gepubliceerd op YouTube – u kunt hier klikken om de volledige versie te zien – en heeft onvermijdelijk de mensen van het web in vuur en vlam gezet.

Het bedekken van zijn gezicht in de gedaante van Guy Fawkes, het iconische profiel uit de film V for Vendetta, en het zwaar aanpassen van zijn stem, één man sprak Elon Musk rechtstreeks aan met woorden die zowel hard als verontrustend waren:

De afgelopen jaren hebt u de beste reputatie genoten van welke miljardair dan ook, simpelweg omdat u een beroep hebt gedaan op het verlangen van velen van ons naar een wereld met elektrische auto’s en ruimteverkenning.De laatste tijd beginnen mensen je echter te zien als de zoveelste rijke narcist die wanhopig op zoek is naar aandacht.

De hardhandige aanval van Anonymous is een directe reactie op Musks recente tongue-in-cheek tweet over Bitcoin, die de groep als respectloos beschouwde voor al die mensen die in de cryptocurrency hebben geïnvesteerd en de SpaceX-oprichter en CEO vertrouwden. Om vervolgens met een vuist vol vliegen achter te blijven, zeker in een tijd die sociaal, gezondheidsgewijs en economisch zo kritiek is.

De mysterieuze figuur in de film vervolgt:

Miljoenen investeerders rekenden er echt op dat hun verdiensten in cryptocurrency hun leven zouden verbeteren. Zeker, ze namen het risico toen ze investeerden en iedereen weet dat ze voorbereid moeten zijn op de volatiliteit van cryptocurrencies, maar je tweets deze week tonen een duidelijke minachting voor de gemiddelde werkende mens.

Het filmpje van Anonymous sluit af met een dreigement aan het adres van Elon Musk:

Je denkt misschien dat je de slimste persoon in de kamer bent, maar nu heb je je gelijke gevonden. We are Anonymous! We are legion. Wacht op ons, hier komen we.

De tycoon van zijn kant heeft voor zijn reactie opnieuw een beroep gedaan op de pagina’s van Twitter. Hij koos voor een sibylline aanpak:

Don’t kill what you hate, save what you love.

Het wordt nog onderzocht om te begrijpen of dit een mogelijk gevaar is of slechts een kunstig gecreëerde provocatie van Anonymous en juist vanwege het feit dat Musk met zijn tweets probeert de cryptocurrency markt te veranderen.

Andrea Guerriero