Hoe Iliad betaalde diensten deactiveren

Deactiveren van de diensten met toegevoegde waarde die actief zijn op je Iliad SIM is eenvoudiger dan je zou denken. In een paar minuten bent u er voorgoed vanaf

De afgelopen dagen is u iets vreemds opgevallen met uw Iliad simkaart: hoewel u hem kort geleden hebt opgeladen, was het resterende beltegoed snel op, zonder dat u de datadrempel van uw Iliad-aanbieding had opgebruikt. Een groot probleem, dat in de meeste gevallen maar één schuldige heeft: de activering van zogenaamde diensten met toegevoegde waarde.

Dit zijn betaalde abonnementen, die diensten die informatie, nieuws, horoscopen en links naar grappige en virale video’s of afbeeldingen bieden die worden geactiveerd door te klikken, zelfs per ongeluk, op een banneradvertentie die verschijnt in een videogame of tijdens het lezen van een nieuwsbericht op je smartphone. Gelukkig is het deactiveren van betaalde diensten op Iliad simkaarten vrij eenvoudig: in slechts enkele minuten bent u ervan af en kunt u ook het bedrag terugkrijgen dat van uw resterende beltegoed is afgetrokken.

Deactiveer Iliad betaalde diensten

Zoals altijd kunt u voor het deactiveren van Iliad betaalde diensten het gratis nummer 800.44.22.99 gebruiken dat door AGCOM is ingesteld. Met de dienst van de Italiaanse communicatieautoriteit kunt u zich ontdoen van uw betaalde abonnementen met een eenvoudig telefoontje en zonder interactie met een echte persoon: volg gewoon de instructies van de opgenomen stem en vraag om de deactivering van alle diensten met toegevoegde waarde. Als er problemen zijn, kunt u via het gratis nummer van AGCOM ook rechtstreeks met de klantenservice van uw operator spreken, zonder dat u het nummer opnieuw hoeft te bellen.

Of u kunt natuurlijk rechtstreeks de Iliad-klantenservice bellen en met een operator spreken om uw VAS-diensten te laten deactiveren.

Blokkeren van betaalde Iliad-diensten

Heeft u alle abonnementen gedeactiveerd die abusievelijk op uw mobiele nummer zijn geactiveerd? Goed, maar om verdere verrassingen te voorkomen is het meer dan raadzaam om de blokkering van betaalde diensten te activeren. Ook in dit geval is de procedure vrij eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is naar de Persoonlijke pagina van de Iliad website gaan, klikken op Mijn Opties in het linker menu en vervolgens op het potlood icoon om uw voorkeuren te wijzigen. Van hieruit kunt u de blokkering activeren door het vakje naast “Oproepen naar premiumnummers en sms+ blokkeren” in de sectie Optieconfiguratie aan te vinken.

Geld terug voor Ilaid betaalde diensten

Als uw abonnementsdiensten ten onrechte zijn geactiveerd, kunt u om terugbetaling vragen van het bedrag dat u op uw factuur in rekening is gebracht of dat van uw resterende beltegoed is afgetrokken. Bel de klantendienst op 177 en leg aan de telefonist uit wat u is overkomen: als de claim succesvol is, zou u uw geld binnen hoogstens een paar uur moeten ontvangen.