Virtuele koffiepauzes

Een praatje bij de koffieautomaat maakt niet alleen de werkdag zoet, maar zorgt vaak ook voor nieuwe creatieve input. Aangezien veel werknemers vanwege de huidige Corona-crisis in thuiskantoren werken, valt persoonlijk contact met collega’s grotendeels weg. Om dit te compenseren heeft de IT-dienstverlener Scholderer een virtuele koffiecorner ontwikkeld.

Ontmoeting bij de koffieautomaat, een snel praatje in de deuropening met een kopje koffie in de hand – informele gesprekken tussen collega’s behoren tot het dagelijks leven in bedrijven. Maar omdat de meeste werknemers vanwege de Corona-crisis in een thuiskantoor werken, is het persoonlijke contact weggevallen. De zuiver schriftelijke en vaak formele uitwisseling leidt echter vaak tot misverstanden. Om communicatieproblemen te voorkomen, heeft de in IT-beheer gespecialiseerde dienstverlener Scholderer een virtuele koffiecorner (Virtual Coffeecorner, ViCo)

Deze Virtual Coffeecorner is bedoeld ter vervanging van de vergadering bij de koffieautomaat in het bedrijf. Volgens bedrijfsleider Dr. Robert Scholderer zijn zij bedoeld om de weg vrij te maken voor ideeën, teamervaring en de professionele uitwisseling van ideeën. Tegelijkertijd moet het iedereen vrij staan om aan de virtuele vergaderingen deel te nemen. En om het geklets bij de virtuele koffieautomaat niet uit de hand te laten lopen, worden per dag slechts drie vaste afspraken van elk 15 minuten in de teamagenda’s vastgelegd.