Twee broers wedden op een onbekende cryptocurrency en zijn nu miljonair

Twee broers zijn miljonair geworden door te investeren in een andere virtuele munt dan bitcoin en verwant aan de dogecoin die Elon Musk leuk vindt.

Dit is een verhaal dat min of meer 12 uur duurt. Het is de ster van twee werkloze broers uit Westchester, Verenigde Staten, die van de ene op de andere dag miljardairs werden dankzij een investering in cryptocurrency.

Met wat meer details zou de achtergrond gedateerd kunnen worden op februari van dit jaar, toen de investeringen van de twee geïmproviseerde makelaars (38 en 42 jaar oud) begonnen. Dit zou niets veranderen aan de onderliggende moraal, namelijk dat we in uitzonderlijke tijden leven, waarin een lucky few, een paar gelukkigen (het is belangrijk om te benadrukken), verrassend korte wegen kunnen nemen om enorme rijkdom te vergaren.

Hoe werden de broers uit upstate New York rijk met een cryptocurrency

Het verhaal werd aan het licht gebracht door CNN. Het verhaal werd aan het licht gebracht door CNN, dat James en Tommy interviewde, twee fotografen uit de staat New York die in financiële moeilijkheden kwamen nadat Covid hun belangrijkste business lamlegde: video op bruiloften.

Een bevriende cryptocurrency-expert adviseerde hen om een paar honderd dollar te investeren in de shiba inu-munt, een digitale munt die als grap op internet is ontstaan en verwant is aan de dogecoins die door Elon Musk worden bevoordeeld, zelf een vreemde semi-serieuze magie van een of andere onbekende techno-tovenaar van het internet.

De DOGE zelf is sinds januari van dit jaar met 11.000% in waarde gestegen, waardoor de prijzen van de parallelle cryptocurrency, waarin niet alleen Tommy en James (van wie de achternamen om redenen van vertrouwelijkheid zijn weggelaten) maar ook hun familie in totaal $8.000 hadden geïnvesteerd, omhoog werden getrokken. Dat werd half april in een paar uur één miljoen en een maand later negen miljoen.

Hoe veel is het echt waard om te investeren in cryptocurrency

Nu zit dat geld allemaal in de zakken van de broers, die hebben geïncasseerd.

Rijk worden met cryptocurrencies is echter niet zo makkelijk als dit verhaal doet vermoeden. Er zijn meer dan duizend virtuele munten (zelfs die van Facebook), die risico’s inhouden door hun volatiliteit. Bovendien brengt het beleggen in bitcoins en dergelijke een aantal zeer specifieke gevaren met zich mee: u staat bijvoorbeeld bloot aan aanvallen van hackers, en het kan gebeuren dat u uw wachtwoord verliest of een bestand kwijtraakt, gebeurtenissen waardoor u voor altijd van uw fonds afgesneden zou zijn.

Giuseppe Giordano

.