Hier is het bedrijf dat het meeste waard is in de wereld, Apple verslagen

Blijkbaar is de 2,46 biljoen kapitalisatie van Tim Cook’s bedrijf niet genoeg. Wat is het meest waardevolle bedrijf ter wereld (dat niet Apple is)?

Er is een vrij specifieke datum voor het evenement, en wel 29 oktober 2021. Dat was de dag dat Apple het op één na meest waardevolle bedrijf ter wereld werd. Zeker niet de schuld van het doekje van 25 euro, dat een opstand ontketende onder de fans van de producten van het bedrijf uit Cupertino, maar dat tegelijkertijd ook uitverkocht was, misschien vanwege de controverse.

Dit zou te maken kunnen hebben met een presentatie-evenement, het laatste, dat de verwachtingen van de fans teleurstelde, vooral vanwege de zeer hoge prijzen (niet alleen voor de gemiddelde gebruiker, maar ook voor degenen die elke nieuwe release aandachtig volgen en bereid zijn meer uit te geven).

Wat is het bedrijf dat het meest waard is in de wereld en dat het door Steve Jobs opgerichte bedrijf heeft ingehaald

Dit is eigenlijk Microsoft. Op 29 oktober heeft het bedrijf, opgericht door Bill Gates, Apple ingehaald in termen van kapitalisatie. Het is nu het bedrijf met de grootste marktkapitalisatie ter wereld en daarmee het bedrijf met de hoogste wereldwijde waarde.

De cijfers zijn aan beide zijden schitterend en wijken niet veel van elkaar af. Het bedrijf waarvan Tim Cook CEO is, is ongeveer 2,46 biljoen dollar waard, terwijl dat van Satya Nadella ‘slechts’ 30 miljard dollar meer waard is, en dus 2,49 biljoen dollar.

Hoe doet Apple het en wat zijn zijn rekeningen, de gevolgen van de halfgeleider- en chipcrisis

Is Apple in crisis? Niet echt. In de zin dat het nog steeds de runner-up is in een clash van reuzen. Het is waar dat het in Cupertino gevestigde bedrijf in het derde kwartaal van 2021 een verlies van 6 miljard dollar rapporteerde als gevolg van een tekort aan chips en halfgeleiders. Aan de andere kant heeft het echter Xiaomi ingehaald met 50,4 miljoen verkochte iPhones, waardoor het na Samsung het tweede grootste smartphonebedrijf wereldwijd is geworden.

De inhaalslag brengt ons terug naar wat er gebeurde vóór de overwinning van Apple op Microsoft, want lange tijd werd het podium bezet door het tweede van de twee techbedrijven. We mogen niet vergeten dat Apple ook al enige tijd een recordbedrijf is: het eerste bedrijf dat 1 miljard dollar waard is. En de eerste die er twee waard is.

Giuseppe Giordano