Wat is schijfversleutelingssoftware? -Kompoos

Schijfversleutelingssoftware is computerbeveiligingssoftware die wordt gebruikt om ongeautoriseerde toegang tot gegevensopslag te voorkomen. Het beschermt de vertrouwelijkheid van gegevens die is opgeslagen op een opslagapparaat zoals een harde schijf of solid-state drive (SSD) door gebruik te maken van schijfversleuteling. Gecodeerde gegevens, ook wel cijfertekst genoemd, is informatie die is gecodeerd en alleen toegankelijk is met de juiste coderingssleutel. Gegevenscodering wordt gebruikt om het stelen van gevoelige computergegevens te ontmoedigen.

Schijfversleutelingstypen

Er zijn een aantal soorten schijfversleuteling die verschillen in de manier waarop gegevens worden beveiligd:

  • Volledige schijfversleuteling: In tegenstelling tot de bescherming van uw huis, past het codering toe op de gehele harde schijf, inclusief swap- en verborgen bestanden zonder tussenkomst van de gebruiker. De versleuteling van de volledige schijf beschermt echter geen bestanden die via e-mail worden verzonden of naar een geheugenstick worden gekopieerd of anderszins worden overgedragen. Wanneer dit gebeurt, zijn ze niet langer versleuteld.
  • Versleuteling op bestandsniveau: Het beschermt specifieke bestanden die handmatig zijn versleuteld. Versleuteling op bestandsniveau biedt op rollen gebaseerde toegangscontroles die gedetailleerdere toegang mogelijk maken op basis van de rol die een medewerker binnen zijn organisatie heeft. Het is afhankelijk van de gebruiker om een ​​handmatige actie uit te voeren om ervoor te zorgen dat bestanden worden gecodeerd voordat ze worden opgeslagen of overgedragen.

Versleuteling op bestandsniveau kan worden gebruikt in combinatie met versleuteling op volledige schijf. Dit is gunstig voor het handmatig versleutelen van de bestanden die moeten worden gedeeld binnen een organisatie die versleuteling verliest bij een implementatie op volledige schijf.

Aanbieders van software voor schijfversleuteling

Houd bij het kiezen van een oplossing voor schijfversleuteling rekening met het gemak waarmee u versleutelingssleutels kunt beheren en herstellen, of het product compatibel is met uw toepassingen en infrastructuur, welke platforms en besturingssystemen worden ondersteund en of u software wilt die meer doet dan schijfversleuteling, zoals omgaan met verwijderbare en netwerkgebonden opslag (NAS). Hier zijn enkele populaire softwareleveranciers voor schijfversleuteling:

  • Apple FileVault 2
  • VeraCrypt
  • Controleer Point SandBlast Agent
  • Bitlocker – inbegrepen bij het Windows-besturingssysteem
  • Eset Endpoint Encryption Pro