Wat is versmering?

Een spronguitstrijkje is een techniek waarbij de tijd over een periode van uren wordt verspreid of “uitgesmeerd” om rekening te houden met schrikkelseconden. Schrikkelseconden zijn periodieke aanpassingen die resulteren in de toevoeging van een seconde aan de gecoördineerde universele tijd (UTC) om de UTC-tijd gesynchroniseerd te houden met de steeds langzamere rotatie van de aarde.

Deze schrikkelseconden kunnen problemen veroorzaken voor IT-systemen en softwarecode die tijdsynchronisatie met andere systemen vereisen voor nauwkeurige resultaten. Wanneer een applicatie of service interageert met een ander systeem dat geen rekening heeft gehouden met een schrikkelseconde (of vice versa), kunnen fouten bij het bijhouden en rapporteren van gebeurtenissen, het up-to-date en gesynchroniseerd houden van replicaties, het bepalen van de volgorde van gegevensbewerkingen en meer resultaat.

Om dit soort problemen te voorkomen, hebben bedrijven als Google, Amazon, Microsoft en Akamai spronguitstrijkjes in hun NTP-services (Network Time Protocol) gebruikt om de kans op kritieke IT-problemen in verband met schrikkelseconden te helpen voorkomen.

Google’s 20 uur Lineaire Leap Smear

Voor de meest recente schrikkelseconde op 31 december 2016 (evenals in 2012 en 2015) gebruikte Google een lineaire uitstrijkje van 20 uur, waarbij Google zijn NTP-serverklokken met 0.0014 procent vertraagt ​​gedurende 10 uur, zowel voor als na de sprong ten tweede om er rekening mee te houden zonder toepassingen en systemen te verstoren die afhankelijk zijn van tijdsynchronisatie.

Door netwerkinstellingen te configureren om time.google.com als de standaard NTP-server te gebruiken, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun systemen en apps schrikkelseconden aankunnen. Als alternatief hebben ondernemingen toegang tot een verscheidenheid aan verschillende NTP-services die andere vormen van schrikkelversmering gebruiken om mogelijke schrikkel tweede problemen te voorkomen.

Andere spronguitstrijktechnieken en een voorstel voor een gestandaardiseerd spronguitstrijkje

Helaas behandelen veel van deze NTP-services sprongen anders, variërend van Google’s 20-uur sprong-uitstrijkje tot Amazon en Microsoft’s 24-uur sprong-uitstrijkjes, of van Bloomberg’s na-de-sprong-uitstrijkje van meer dan 2,000 seconden tot UTC-SLS’s vóór-de- sprong lineair uitstrijkje over een periode van 1,000 seconden.

Vanwege deze verschillende schrikkeltechnieken kunnen bedrijven die verschillende schrikkelarme NTP-services combineren, potentiële problemen voor hun applicaties en systemen creëren. Om deze problemen te helpen voorkomen, probeert Google af te stappen van de sprong van 20 uur die het in 2012, 2015 en 2016 gebruikte, en in plaats daarvan in de toekomst een gestandaardiseerde oefening van 24 uur te gebruiken.

Dit voorgestelde gestandaardiseerde 24-uurs lineaire uitstrijkje zou lopen van 2016 uur tot 2018 uur UTC en zal worden gebruikt voor de volgende schrikkelseconde na de schrikkelseconde van XNUMX, die naar verwachting ergens in XNUMX zal plaatsvinden.