Dit zou de goedkoopste iPhone 14 ooit kunnen worden

Een vooraanstaande analist en klokkenluider die vaak met Apple te maken heeft, heeft enkele iPhone 14-voorspellingen gedeeld: ja tegen een grote, maar “goedkope” iPhone.”

Te weinig tijd om het over de iPhone 13 te hebben, die nog niet eens officieel is (dat wordt hij waarschijnlijk in september), zijn voorspellingen en speculaties over de iPhone 14 die in 2022 uitkomt. De analist, die altijd goed op de hoogte is van wat er zich in Cupertino afspeelt, heeft enkele voorspellingen losgelaten over de iPhone-reeks van 2022. Volgens zijn informatie zal Apple twee relatief goedkope iPhone 14’s met 6,1-inch en 6,7-inch beeldschermen lanceren, alsmede twee high-end iPhone 14’s met hetzelfde diagonale beeldscherm en het achtervoegsel Pro en Pro Max. Interessant is dat de analist denkt dat Apple de naamgeving van zijn producten iets zal veranderen: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro en ten slotte iPhone 14 Pro Max zullen naar verwachting in 2022 worden onthuld, waarbij iPhone 14 Max naar verwachting de goedkoopste iPhone met een beeldscherm van meer dan zes en een halve inch diagonaal ooit zal zijn.

Zeg vaarwel iPhone mini, zeg hallo tegen iPhone 14 Max

Apple, dat de voorspellingen van de analisten opnieuw op de korrel neemt, is naar verluidt van plan de prijs van de iPhone 14 Max onder de $900 op catalogusprijs te houden, terwijl de huidige 6,7-inch iPhone 12 Pro Max een vanafprijs van $1.099 heeft. Dit zal enkele technische offers met zich meebrengen in vergelijking met zijn duurdere broers en zussen, maar het doel is om een aanvaardbaar compromis te bereiken dat door velen kan worden gewaardeerd, terwijl er een product met Apple op de achterkant komt met een zeer groot beeldscherm en dus bijzonder geschikt voor multimedia-inhoud, games of lezen onderweg.

Volgens Kuo zou de minivariant van de iPhone 14-reeks dus moeten verdwijnen van de iPhone 12, waarvan minder is verkocht dan verwacht, en zou Apple dus overwegen om het project te laten varen. Maar in tegenstelling tot het nieuws van de afgelopen dagen zou de minivariant volgens Kuo aanwezig moeten zijn in de volgende generatie Apple-telefoons, zodat de iPhone 13 mini het laatste lid zou zijn van een niet zo succesvol project, dat van een smartphone met een bijzonder kleine voetafdruk die misschien niet zo succesvol was als gehoopt als gevolg van een batterij die misschien een beetje moe is voor de huidige behoeften, en een relatief klein scherm (5,4 inch) dat niet al te geschikt is voor multimedia-inhoud.

Wordt Face ID afgeschaft?

Kuo ging niet in op het ontwerp van de iPhone 12, de veranderingen en welke nieuwe functies we kunnen verwachten. Wel had hij eerder aangegeven dat de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max zouden afzien van de huidige lompe inkeping voor een display met een cameragat voor selfies. Dit zou betekenen dat Face ID, het beveiligde ontgrendelingssysteem via het gezicht, wordt afgeschaft en mogelijk wordt vervangen door Touch ID, het vingerafdrukontgrendelingssysteem, dat in het scherm is ingebouwd.