Wat is iphone x?

iPhone X (spreek uit als ‘iPhone Ten’) is een nieuwe smartphone van Apple die het bedrijf op 12 september 2017 aankondigde. De iPhone X dankt zijn naam aan het feit dat het een ‘exclusief’ model in beperkte oplage is voor 2017 en ook aan zijn debuut op de tiende verjaardag van de originele Apple iPhone-release.

Apple heeft zelfs drie nieuwe telefoons aangekondigd toen het de iPhone X onthulde, waarbij de iPhone 8 en iPhone 8 Plus ook hun debuut maakten bij de lancering in september 2017 als opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus-smartphones.

De iPhone X brengt voor het eerst in jaren een nieuw ontwerp naar de iPhone, met de introductie van een 5.8-inch edge-to-edge OLED-scherm dat de smartphone een scherm geeft dat qua grootte dichter bij de iPhone 7 Plus komt in een footprint die ligt dichter bij het kleinere totale formaat van de iPhone 7.

Apple iPhone X (Bron: Apple)

Nieuwe functies op de iPhone X

Een van de vele nieuwe functies in de iPhone X is een nieuwe Face ID-functie die de Touch ID-vingerafdrukscanner van de iPhone 7 vervangt en de telefoon ontgrendelt met behulp van gezichtsherkenningssoftware. De fysieke Home-knop van de iPhone is ook verwijderd om de schermgrootte te vergroten en de rand rond het scherm van de telefoon te verkleinen.

Extra functies in de iPhone X zijn onder meer draadloze oplaadmogelijkheden, een snellere 10-nanometer A11 Bionic-processor die hogere prestaties biedt terwijl hij minder stroom verbruikt, iOS 11-ondersteuning, een volledig glazen behuizing, een camera aan de voorzijde die in het scherm is geïntegreerd, verbeterd waterbestendigheid en nieuwe ondersteuning voor geanimeerde emoji’s (aniemoji).

Deze nieuwe functies en de exclusieve release van iPhone X zorgen ervoor dat dit de duurste iPhone tot nu toe is, vanaf iets minder dan $ 1000. Hoewel aangekondigd op 12 september, zal de iPhone X pas op 3 november beschikbaar zijn voor klanten, met pre-orders voor het apparaat vanaf 27 oktober.