Bob Muglia moet gaan bij Microsoft

Verandering bij Microsoft. Na het vertrek van softwarebaas Ray Ozzie eind vorig jaar, ontslaat CEO Steve Ballmer nu zijn serverbaas Bob Muglia.

In een e-mail aan het personeel zegt Microsoft-baas Steve Ballmer dat de beste tijd om na te denken over een verandering is wanneer je in een sterke positie bent. Daarom, zegt hij, heeft hij besloten dat de tijd rijp is voor een nieuw leiderschap voor de STB-divisie (Server and Tools Business) om de verdere groei te versnellen. In dit verband moet serverbaas Bob Muglia zijn functie neerleggen, omdat Ballmer hem deze taak blijkbaar niet toevertrouwt.

Tegelijkertijd laat de server- en toolsdivisie een omzetgroei zien van 9,7 miljard dollar in het boekjaar 2006, toen Muglia op dit gebied zijn intrede deed, tot ongeveer 15 miljard dollar in het boekjaar 2010.

Bob Muglia moet de STB-divisie tot de zomer leiden en ook zijn opvolger opleiden, naar wie Ballmer nu op zoek is. Daarnaast moet hij volgens de e-mail van Ballmer extra projecten afmaken voor de Microsoft-topman.

Muglia, die al 23 jaar bij Microsoft werkt, had zich eind 2010 niet populair gemaakt met zijn uitspraken dat Microsoft zich vooral wilde concentreren op app-ontwikkeling voor het nieuwe mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 met Silverlight.

Al in oktober 2010 had een andere topman, Microsofts softwarebaas Ray Ozzie, het bedrijf verlaten.