IDS Scheer spant schadezaak aan tegen ex-managers

De aanbieder van business process management IDS Scheer duldt niet dat ex-managers interne kennis gebruiken om klanten en medewerkers af te stropen. Daarom spant de onderneming nu een rechtszaak aan tegen het in Frankrijk gevestigde SOA People.

IDS Scheer heeft in Frankrijk een vordering tot staking en schadevergoeding ingesteld tegen de SOA People-groep en haar managers wegens concurrentiebeperkend gedrag. De beschuldiging luidt dat ten minste een van de twee managers die voorheen voor IDS Scheer werkten, heeft geprobeerd klanten en werknemers van zijn voormalige werkgever af te troggelen met behulp van bedrijfsinterne medewerkers.

“De managers van SOA People verkochten hun voormalige bedrijf Group Expert in 2003 aan IDS Scheer en werkten tot een paar maanden geleden in ons bedrijf met internationale verantwoordelijkheid,” legt Peter Klein, General Counsel van IDS Scheer, uit. “Reeds bij de oprichting van hun nieuwe onderneming en ook daarna maken zij illegaal gebruik van vertrouwelijke informatie en kennis om klanten en werknemers af te troggelen. Wij zullen alle beschikbare juridische middelen aanwenden om te voorkomen dat IDS Scheer schade lijdt door dit concurrentiebeperkende gedrag,” aldus de raadsman.

Het bedrijf noemt geen namen vanwege de lopende procedure. Onderzoek door IT-BUSINESS heeft echter uitgewezen dat de beschuldigde Vincent Simioni is, die IDS Scheer afgelopen najaar heeft verlaten. Volgens de Franstalige media is minstens 60 procent van de SAP-consultants bij IDS Scheer France en in de Benelux-landen weggekaapt.