IPhone 12 komt in vier versies, waaronder een “Mini”

Apple werkt ook aan een mini-versie van de iPhone 12 met een scherm van 5,4 inch. Zo zal het eruit zien

De grootte is belangrijk, vooral als het om smartphones gaat. De laatste jaren is de markt een duidelijke richting ingeslagen: toestellen met grotere en langere schermen. Veel mensen zijn echter niet blij met deze verandering, omdat ze de smartphones die de afgelopen jaren zijn uitgebracht te lomp vinden.

Ook Apple heeft zijn aanpak veranderd: sinds de iPhone X heeft het besloten om de grootte van zijn apparaten te vergroten, tot aan de 6,5-inch iPhone 11 Pro Max. Dit jaar zou het echter anders kunnen zijn: volgens de laatste geruchten van het Nederlandse technologieportaal LetsGoDigital zou het bedrijf uit Cupertino van plan zijn een iPhone 12 met een 5,4-inch scherm te lanceren. Gezien de zeer dunne bezels zou het een compact toestel moeten zijn, perfect voor al diegenen die nostalgisch zijn naar oude smartphones. In september werkt Apple aan vier toestellen: twee goedkope topsmartphones en twee premium smartphones. De iPhone 12 wordt de grootste smartphonefamilie van Apple ooit, en het doel is om het topsegment van de markt te veroveren en te blijven groeien.

iPhone 12, mini-versie komt

Onder de vier iPhones die naar verwachting in september debuteren, komt er ook een compact ‘mini-model’. Volgens de laatste informatie zal Apple vier smartphones lanceren: een iPhone 12 met een 5,4-inch scherm, een iPhone 12 Max met een 6,1-inch scherm, vervolgens een iPhone 12 Pro met een 6,1-inch paneel, en tot slot een Max-versie van de iPhone 12 Pro met een 6,7-inch scherm.

De functies van de toestellen zullen logischerwijs top-of-the-line zijn en zullen vooral verschillen in het aantal camera’s. De twee iPhone 12s zullen naar verwachting slechts twee achtercamera’s hebben, terwijl de twee iPhone 12 Pro-modellen een extra telelens zullen hebben. De twee iPhone 12 Pro-modellen zullen naar verwachting een telelens hebben, terwijl de twee iPhone 12 Pro-modellen naar verwachting een telelens zullen hebben. Hoewel er nog geen officiële datum is, is het zeer waarschijnlijk dat de vier iPhone 12-modellen in de tweede week van september zullen worden onthuld, zoals dat al enkele jaren het geval is.

Hoeveel kost de iPhone 12

De prijzen van de vier modellen zullen naar verwachting niet veel afwijken van die van de iPhone 11. De mini-versie van de iPhone 12 gaat naar verwachting tussen de €600 en €750 kosten.