ESight 3, het vizier voor mensen met ernstige visuele handicaps. Foto

Dit is een speciaal apparaat ontworpen voor mensen die als wettelijk blind worden beschouwd, en in de toekomst zou het in een bril of contactlenzen kunnen worden verwerkt

Een vizier kan de wereld veranderen. Nee, we hebben het niet over virtual reality en dergelijke, maar over de eSight 3, een speciaal apparaat, uitgerust met een camera met hoge-resolutieschermen en optische prisma’s, dat mensen die als wettelijk blind worden beschouwd, helpt om weer te zien. Het klinkt als een sciencefictionfilm, maar het is werkelijkheid.

Het apparaat is een ultramodern vizier dat, dankzij het gebruik van speciale camera’s, de ernstig visueel gehandicapte persoon heldere en scherpe beelden voorschotelt, waardoor hij of zij in staat is om in elke situatie volledig autonoom met de wereld om te gaan. Het is een duidelijk voorbeeld van hoe toegankelijkheidsproblemen gedeeltelijk kunnen worden opgelost door het gebruik van technologie. En dit is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt en de belangstelling wekt van grote bedrijven als Apple en Microsoft. Omdat het geen medicijn is en geen operatie vereist, kan iedereen met een ernstige visuele beperking eSight 3 proberen.

eSight: Voor wie is het

(Overgenomen van YouTube)

Natuurlijk is de kijker niet geschikt voor alle soorten ernstige visuele beperkingen. Het is bijzonder geschikt voor mensen met maculadegeneratie of voor mensen met een aanzienlijk verminderd gezichtsvermogen ten gevolge van diabetes. Het werkt echter nog niet optimaal voor mensen met glaucoom. In deze gevallen kan de schade aan het netvlies groter zijn dan eSight kan oplossen. Deskundigen beweren echter dat het apparaat 50% kans van slagen heeft bij ernstige oogziekten.

Hoe het wordt gebruikt en wat de toekomst ervan zal zijn

De vloeibare lenstechnologie in de kamer heeft een extreem snelle scherpstelsnelheid van minder dan een milliseconde. De eSight wordt 3 genoemd omdat het de derde versie is van het toestel, dat de laatste tijd voortdurend vooruitgang heeft geboekt. Het bedrijf erachter wil er een eenvoudige slimme bril van maken, of een paar contactlenzen van de nieuwste generatie. En velen hebben er vertrouwen in dat ze dat over vijf tot uiterlijk tien jaar zullen kunnen.

Om het apparaat te kunnen bedienen, krijgen mensen met ernstige visuele beperkingen ook een controller waarmee ze de beelden, de zoom, het contrast en zelfs het licht bij weinig licht kunnen aanpassen.

Sommige video’s in dit gedeelte zijn van het internet gehaald en worden daarom geacht tot het publieke domein te behoren. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudig om verwijdering ervan verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.

.