Hoofd : Bestandsextensies : .aux Het dossier

.aux Bestandsextensie

Bestandstype1 LaTeX Auxiliary File

Ontwikkelaar N/A
Categorie Instellingen bestanden
Formaat Text

Wat is AUX file?

Bestand gemaakt door TeX en LaTeX, dit zijn zetnormen die vaak worden gebruikt om academische papers en andere technische documentatie te genereren; bevat informatie over een document zoals voetnoten, bibliografie-items en kruisverwijzingen.

Meer informatie

AUX-bestanden worden geschreven wanneer een .TEX -bestand wordt gezet (geformatteerd naar een uitvoerdocument) door LaTeX. Omdat het genereren van LaTeX-documentatie meerdere keren kan duren voordat het document is voltooid (vanwege kruisverwijzingen naar bestanden en citaten), wordt het AUX-bestand gebruikt om informatie op te slaan tussen de runs van het LaTeX-compilatieproces.

Programma's die AUX bestanden openen
Windows
TeXworks
LaTeX Editor
proTeXt
MiKTeX
Linux
TeXworks
TeX Live
Macintosh
TeXworks
LyxMac

Bestandstype2 Auxiliary File

Ontwikkelaar N/A
Categorie GIS-bestanden
Formaat N/A

.AUX optienummer2

Gegevensbestand gebruikt door verschillende georuimtelijke applicaties zoals ESRI ArcGIS Desktop en ERDAS IMAGINE; bevat extra geospatiale gegevens die de rastergegevens in een overeenkomstig bestand vergezellen (zoals een geografisch .JPG bestand of een GeoTIFF .TIF bestand); gebruikt voor het opslaan van gegevens die niet kunnen worden opgeslagen in het rasterafbeeldingsbestand.

Meer informatie

AUX-bestanden stellen GIS-softwaretoepassingen in staat om ruimtelijke analyse op rastergegevens uit te voeren. Ze kunnen kleurenkaarten, statistieken opslaan, systeeminformatie, transformatiegegevens en projectiegegevens coördineren. Soms worden ze voorzien van geografische afbeeldingen, maar ze kunnen ook worden gegenereerd door het GIS-programma.

AUX-bestanden worden meestal opgeslagen in dezelfde map als hun corresponderende rastergegevensbestanden, en ze gebruiken meestal hetzelfde prefix voor bestandsnamen . Rasterdata.tif zou bijvoorbeeld een AUX-bestand hebben met de naam rasterdata.aux.

Programma's die AUX bestanden openen
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
ERDAS IMAGINE

Over AUX bestanden

Ons doel is om u te helpen begrijpen waar het bestand met de extensie * .aux verantwoordelijk voor is en hoe het te openen.

Het bestandstype Auxiliary File beschrijvingen van programma's voor Mac, Windows, Linux, Android en iOS die op deze pagina worden vermeld, werden afzonderlijk onderzocht en geverifieerd met de opdracht BestandInfo. We streven naar 100% nauwkeurigheid en publiceren alleen informatie over de bestandsindelingen die we hebben getest en gecontroleerd.