Software : LyXMac : LyxMac

LyxMac

Versie
2
Platform
Licentie Freeware

Software Review

Hoofdfuncties

  • Maak technische documenten zoals wetenschappelijke artikelen en wetenschappelijke referentielijsten
  • LaTeX- en CJK LyX-indelingen importeren
  • Wiskundige formules, citaten, LyX-notities en wiskundige macro's invoegen
  • Leer snel hoe u het programma kunt gebruiken uit uitgebreide handleidingen

LyX / Mac is een volledige native-implementatie van de LyX-documentprocessor. Het is oorspronkelijk gemaakt voor Unix, maar uiteindelijk geporteerd naar Windows en OS X.

LyX / Mac heeft de flexibiliteit en kracht van TeX / LaTeX en combineert het met een eenvoudige GUI. Het is in de eerste plaats bedoeld om complexe gestructureerde documenten te creëren, zoals academische artikelen, boeken, filmscripts, toneelstukken en wetenschappelijke referenties. De toepassing ondersteunt verschillende documentindelingen, waaronder LaTeX, CJK LyX, Excel-spreadsheet, OpenOffice-spreadsheet en RTF.

De LyX / Mac documentprocessor met veel van de standaard formatteringsmogelijkheden die u van een tekstverwerker mag verwachten, maar biedt ook een verscheidenheid aan geavanceerde functies. Met het lint kunt u snel wiskundige formules, tabellen, citaten, kruisverwijzingen, wiskundige macro's, LyX-notities, naamgevingangen en TeX-code invoegen. Het programma wordt ook geleverd met een diepgaande zelfstudie en handleidingen om je aan het werk te krijgen.

LyX / Mac is gemaakt door wetenschappers voor wetenschappers. Hoewel het veel eenvoudige tekstverwerkingsfuncties biedt, is het geen typische WYSIWYG-tekstverwerker zoals Word of OpenOffice's Writer. Het is gericht op gebruikers die een programma nodig hebben dat gespecialiseerd is in het opstellen van complexe documenten, vooral die op het wetenschappelijke en wiskundige gebied. Als u een OS X-gebruiker bent die op zoek is naar een documentprocessor voor uw technische inhoud, probeer dan LyX / Mac.

Bijgewerkt: 8 februari 2016

▶ Primaire bestandsextensie

.lyx – LyX Document

▶ Andere bestandsextensies gebruikt LyxMac 2

Ondersteunde bestandstypes
.TEX LaTeX Source Document
.BST BibTeX Style Document
.DTX Documented LaTeX File
.CLS LaTeX Document Class File
.DVI Device Independent Format File
.INS LaTeX Installer Script
.FD LaTeX Font Definition File
.AUX LaTeX Auxiliary File
.STY LaTeX Style
.RTF Rich Text Format File
.LTX LaTeX Document
Extra gerelateerde bestandsindelingen
.ODS OpenDocument Spreadsheet
.XLS Excel Spreadsheet