Huis > W > Waar Vind Ik Mijn Screenshots Windows 10?

Waar vind ik mijn Screenshots Windows 10?

De schermafbeelding direct opslaan

Met een sneltoets is het mogelijk de schermafbeelding zo te maken dat deze direct wordt opgeslagen in de map 'Schermopnamen'. Deze map is te vinden in de map 'Afbeeldingen' in de Verkenner. Gebruik de toetscombinatie Windows+Print Screen en de schermafbeelding is meteen opgeslagen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe maak je een knipsel van je scherm?

Het Knipprogramma gebruiken als u een muis en toetsenbord hebt:

  1. Druk Windows op de logotoets + Shift + S. Het bureaublad wordt donkerder wanneer u een gebied voor uw schermopname selecteert.
  2. Rechthoekige modus is standaard geselecteerd.
  3. De schermopname wordt automatisch naar het klembord gekopieerd.
Dienovereenkomstig, hoe maak je een screenshot van je pc? Maak een screenshot van het hele scherm met de knop Print Screen (soms heeft deze knop het label PrtScn of PrtScrn) op het toetsenbord. U vindt deze meestal bovenaan, rechts naast de functietoetsen (F1, F2, enzovoort) ter hoogte van de pijltoetsen.

Welke toetsen gebruiken voor Print Screen?

Er zijn twee toetsen die gebruikt kunnen worden voor de print screen functie. De eerste toets is de "PrtScn"-toets. Deze toets bevindt zich meestal op de bovenste rij toetsen van een standaard toetsenbord. De tweede toets is de "Fn"-toets. Deze toets is typisch voor laptops. Waar kan ik mijn screenshots vinden? De schermafbeeldingen die u op uw computer maakt, worden meestal opgeslagen als PNG-bestanden. Deze bestanden worden meestal opgeslagen in de map "Screenshots", die zich in uw map "Afbeeldingen" bevindt. Als u de map "Screenshots" niet kunt vinden, kunt u er een aanmaken door naar de map "Afbeeldingen" te gaan, op de optie "Nieuwe map" te klikken en de map de naam "Screenshots" te geven.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een CBR bestand op mijn iPad?

U kunt de ComicFlow app vinden op file sharing. Klik er op. U kunt door de bestanden op uw computer bladeren. Klik op de knop in de ComicFlow-app op de iPad.

Dus, waar wordt schermknipsel opgeslagen?

Volledig scherm-knipsel

Maak een schermopname van het hele scherm. Wanneer je een knipsel hebt vastgelegd, wordt dit automatisch naar het venster van Knipprogramma gekopieerd waar je wijzigingen kunt aanbrengen, opslaan en delen.
En nog een vraag, hoe maak je een screenshot op de apple? Ook op apparaten met Android kun je heel eenvoudig een screenshot maken.

  1. Zorg dat datgene waarvan je een screenshot wilt maken, op je scherm staat.
  2. Houd daarna de onderste volumeknop ingedrukt en druk tegelijkertijd op de aan/uit-knop.

Hoe maak je een screenshot op de Mac?

Schermafbeeldingen of schermopnamen maken op de Mac

  1. Druk op de Mac op Shift + Command + 5 (of gebruik Launchpad) om Schermafbeelding te openen en de hulpmiddelen weer te geven.
  2. Klik op een hulpmiddel om te selecteren wat je wilt vastleggen of opnemen (of gebruik de Touch Bar).
  3. Klik indien gewenst op 'Opties'.
Hoe maak ik een screenshot met een Macbook Air? Om een screenshot te maken met een Macbook Air kunt u de sneltoets "Shift-Command-4" gebruiken. Hierdoor verschijnt een dradenkruis waarmee u het gedeelte van het scherm kunt selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u het gebied hebt geselecteerd dat u wilt vastleggen, wordt de schermafbeelding opgeslagen op uw bureaublad.

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder Print Screen?

Er zijn een paar manieren om op je laptop een screenshot te maken zonder Print Screen. Eén manier is om de Snipping Tool te gebruiken. Om het knipselgereedschap te openen, kunt u het zoeken in het menu Start of het vinden in de map Accessoires in het menu Alle programma's. Zodra het knipselgereedschap is geopend, kunt u kiezen uit een van de vier knipmodi: Vrijvormig, Rechthoekig, Venster of Volledig scherm. Zodra u uw knipmodus hebt gekozen, kunt u met uw muis het gedeelte van het scherm selecteren dat u wilt vastleggen. De schermafbeelding wordt opgeslagen als een PNG-bestand.
Een andere manier om een screenshot te maken op je laptop zonder Print Screen is door gebruik te maken van het ingebouwde Windows screenshot-hulpprogramma. U opent dit hulpprogramma door op de Windows-toets + PrtScn te drukken. Dit zal een screenshot maken van je hele scherm en het opslaan als een PNG bestand.
Als u een schermafdruk wilt maken van slechts één venster, kunt u op de Alt-toets + PrtScn drukken. Dit maakt een screenshot van het actieve venster en slaat het op als PNG-bestand.

Door Na

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een screenshot van je telefoon? :: Hoe kan ik een schermafbeelding maken?
Handige links