Huis > W > Wat Voor Soorten Grafieken Zijn Er?

Wat voor soorten grafieken zijn er?

Een kolomdiagram heeft een verticale oriëntatie en een staafdiagram een horizontale oriëntatie. Gestapelde diagrammen worden vooral gebruikt wanneer het totaal of de onderlinge verdeling van belang is. Cirkeldiagrammen gebruik je om de procentuele verdeling binnen één gegevensreeks weer te geven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe maak je een lijngrafiek?

Grafiek invoegen

  1. Selecteer de tabel in zijn geheel.
  2. Klik op het tabblad Invoegen.
  3. In de groep 'Grafieken' staat een aantal opties.
  4. Advies nodig?
  5. Wij kiezen in de groep 'Grafieken' voor een lijngrafiek.
  6. Excel toont verschillende opties voor een lijngrafiek.
  7. Wij klikken op Lijn met markeringen.
Wat is een samengestelde lijndiagram? Je plaatst dan meerdere lijnen in één lijndiagram. De verschillende lijnen moeten wel duidelijk te onderscheiden zijn. Je kunt voor de tweede lijn bijvoorbeeld een stippellijn gebruiken. Zo'n lijndiagram waarin verschillende verschijnselen te zien zijn, noem je een samengestelde lijndiagram.

Hoe werkt een lijndiagram?

Een lijngrafiek is een grafiek die lijnstukken gebruikt om punten op een tweedimensionaal vlak te verbinden. De punten liggen meestal gelijkmatig verdeeld langs de x-as, de horizontale as, en de y-as, de verticale as. De lijnstukken kunnen recht of gebogen zijn. Lijndiagrammen worden vaak gebruikt om gegevens te visualiseren die in de tijd veranderen, zoals aandelenkoersen of het weer. Je kunt ook vragen hoe kan je een grafiek aflezen? Bij het lezen van een grafiek moet met een paar dingen rekening worden gehouden. Kijk eerst naar de titel en de aslabels om een idee te krijgen van wat de grafiek weergeeft. Kijk vervolgens naar de sleutel (als die er is) om te zien wat de verschillende kleuren of symbolen voorstellen. Kijk tenslotte naar de datapunten zelf en zoek naar patronen of trends.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Welke grafiek voor welke data?

Een staafdiagram is geschikt om waarden te vergelijken of om een verdeling te visualiseren. Bijvoorbeeld de omzet van verschillende producten. Gestapelde staafdiagrammen worden vooral gebruikt wanneer het totaal van de delen of juist de onderlinge verdeling van belang is. Dit in overweging nemend, wat is een goede grafiek? Maak een goede schaalverdeling, het liefst met mooie afgeronde getallen. Gebruik het papier optimaal en probeer de X-as en Y-as ongeveer even lang te maken. Plaats ook niet teveel getallen op de assen, om de grafiek goed leesbaar te houden. Vermeld bij beide assen duidelijk de grootheid en eenheid.

Hoeveel grafieken zijn er?

Op grond van de vorm kan men volgens Wim Hartman negen diagrammen onderscheiden: In alfabetische volgorde zijn dat: Beelddiagram. Een beelddiagram is een vorm van een staafdiagram waarin de lengte van de staven door figuurtjes wordt aangegeven. Dienovereenkomstig, hoe maak je een lijngrafiek in word? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een lijngrafiek in Word te maken hangt af van de specifieke gegevensset waarmee u werkt. Er zijn echter een paar algemene tips die u kunt volgen om een succesvolle lijngrafiek in Word te maken:
1. Begin met het organiseren van uw gegevens in een tabel. Dit maakt het gemakkelijker om de informatie in Word in te voeren en om ervoor te zorgen dat de gegevens correct worden opgemaakt.
2. Zodra de gegevens in een tabel staan, selecteert u de gegevens die u in de grafiek wilt opnemen en klikt u op het tabblad "Invoegen". In de sectie "Grafieken" selecteert u de optie "Lijn".
3. Word maakt dan een basislijngrafiek met uw gegevens. U kunt het uiterlijk van de grafiek aanpassen door verschillende opties te selecteren in de menu's "Grafiekgereedschappen". U kunt bijvoorbeeld de kleur van de lijn veranderen of gegevenslabels aan de grafiek toevoegen.

Hoe maak je een tabel in Excel?

Open een nieuw of bestaand werkblad in Excel.
Klik op het tabblad Invoegen.
Klik op de knop Tabel.
Selecteer het celbereik dat u wilt converteren naar een tabel.
Klik op de knop OK.

Door Malissia

Vergelijkbare artikelen

Hoe een chart maken in Excel? :: Hoe geef je een tabel een titel in Excel?
Handige links