Huis > H > Hoe Sluit Ik Een Router Aan Op Mijn Modem?

Hoe sluit ik een router aan op mijn modem?

Sluit het modem met een utp netwerk kabel aan op de WAN poort van de router. Vervolgens zet je eerst je modem aan en wacht je tot deze helemaal is opgestart. Daarna zet je de router aan. Nu zou alles moeten werken en kun je verbinden met het draadloze netwerk die je herkent aan de naam die je hem zelf hebt gegeven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een CBR bestand op mijn iPad?

U kunt de ComicFlow app vinden op file sharing. Klik er op. U kunt door de bestanden op uw computer bladeren. Klik op de knop in de ComicFlow-app op de iPad.

Kun je een router op een router aansluiten?

Je kunt je eigen router eenvoudig aansluiten op je modem-router door een netwerkkabel te verbinden met een netwerkpoort op de modem-router en die vervolgens aan te sluiten op de wan-poort van je eigen router. De wan-poort wordt bij sommige merken ook wel aangeduid met 'internet'. Wat is het verschil tussen een modem en router? Wat is het verschil tussen een modem en een router? Een modem maakt verbinding met je internetprovider voor internettoegang. Een router verdeelt het verkeer naar je al je apparaten.

Welke kabel tussen modem en router?

Het meest gebruikte type kabel om een modem met een router te verbinden is een Ethernet-kabel. Ethernet-kabels zijn meestal geel of groen en hebben aan elk uiteinde een RJ-45 of BNC-connector. Welke kabels in Ziggo modem? Het antwoord op deze vraag hangt af van het specifieke Ziggo modem in kwestie. Maar in het algemeen zijn de kabels die nodig zijn voor een Ziggo modem een ethernetkabel, een voedingskabel en een coaxkabel.

Gerelateerde artikelen

Hoe zet ik een dvd op mijn harde schijf?

Koop een extern DVD-station als uw computer geen ingebouwd station heeft. VideoSolo is een DVD ripper en importer. Open de dvd-ripper nadat u deze hebt geïnstalleerd. Stap 3. U kunt het formaat kiezen voor het rippen van dvd. Stap 4. Het is tijd om dvd naar uw harde schijf te rippen.

Hoe configureer je een router?

Het draadloze netwerk configureren

  1. Geef je netwerk een naam. Dit kan in het "SSID"-veld.
  2. Het kanaal moet in principe op automatisch ingesteld zijn. Als er veel draadloze netwerken in je omgeving zijn, kun je router indien nodig naar een ander kanaal overschakelen.
  3. Selecteer de draadloze versleutelingsmethode.
Trouwens, hoe verbind je internetkabel? Sluit het ene uiteinde van de ethernetkabel aan op een vrije poort op je router of modem, en het andere uiteinde van de kabel op de ethernetpoort van je computer. De stekkers van ethernetkabels zijn gelijk, dus het maakt niet uit welk uiteinde je aansluit op de computer of de router.

Hoe installeer ik een tweede router?

02 Routers achter elkaar

Bij het eerste type koppel je een lan-poort van de eerste router via een utp-kabel met een lan-poort van je tweede router. En wel zo dat beide routers zich in hetzelfde lan-ip-segment bevinden, zodat computers en andere netwerkapparaten met beide routers kunnen verbinden.
Kan je meerdere routers hebben? Ja dat kan allemaal, meerdere routers achter je modem en eventueel een ethernethub ertussen. Let op dat je bij de configuratie wel bepaalde zaken uitzet zoals DHCP (het uitgeven van IP-adressen). Dit mag maar 1x per netwerk. Mogelijk kan je er voor kiezen om een router te nemen die 2 WIFI netwerken aan kan.

Men kan zich ook afvragen: kan ik een router als repeater gebruiken?

In Repeater Mode zal de router als een draadloze repeater fungeren: je plaatst router 2 dan het best op een locatie waar je nog minstens vijftig procent van de signaalsterkte van router 1 ontvangt. De bridge-modus of brugmodus maakt het nog iets makkelijker om een tweede router als 'simpel' toegangspunt in te stellen.

Door Wattenberg Santoyo

Vergelijkbare artikelen

Welke kabels moeten in de modem? :: Hoe weet ik uit welk jaar mijn tv komt?
Handige links