Huis > W > Wat Is Een Mpeg2 Bestand?

Wat is een MPEG2 bestand?

MPEG-2. Het MPEG-2-formaat (niet te verwarren met MP2, MPEG-1 Audio Layer 2) is voornamelijk ontwikkeld voor het transporteren van digitale kwalitatieve video en audio voor televisie-uitzendingen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Wat is verschil tussen MPEG2 en MPEG4?

MPEG2 heeft een bitsnelheid van 5 tot 80 Mbits per seconde, terwijl MPEG4 een bitsnelheid heeft in kilobytes per seconde. Als we het hebben over bandbreedte, vereist de MPEG2 meer dan die van MPEG4, dat is ongeveer 40 MB per seconde in vergelijking met MPEG4 in 64 kbps. Bovendien, waar staat mpeg voor? De werkgroep MPEG oftewel Moving Picture Experts Group werd al in 1988 opgericht. De werkgroep is een samenwerkingsverband tussen mensen uit de zakenwereld en academici. Sinds de oprichting houdt MPEG zich bezig met het ontwikkelen van een standaard voor de codering van video en audio.

Wat dit betreft, hoe kan ik mpeg bestanden afspelen?

Er zijn een paar manieren waarop u mpeg-bestanden kunt afspelen. Eén manier is om een mediaspeler te downloaden die compatibel is met mpeg-bestanden, zoals VLC Media Player of Media Player Classic. Zodra u de mediaspeler van uw keuze hebt gedownload en geïnstalleerd, kunt u gewoon dubbelklikken op het mpeg-bestand om het af te spelen.
Een andere manier om mpeg-bestanden af te spelen is het gebruik van een webbrowser met ingebouwde ondersteuning voor mpeg-bestanden. Google Chrome en Mozilla Firefox hebben bijvoorbeeld allebei ingebouwde ondersteuning voor mpeg-bestanden. Om een mpeg-bestand af te spelen met een van deze browsers, sleept u het bestand gewoon naar het browservenster. Welk andere video formaten worden veel op computers gebruikt? De twee meest voorkomende videoformaten zijn MP4 en AVI. MP4 is het meest populaire formaat voor video's op het internet, terwijl AVI het meest gebruikte formaat is voor video's op computers.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Wat is een AVI bestand?

Audio Video Interleave (AVI) is een multimediacontainer (videobestand) geïntroduceerd door Microsoft in november 1992 als deel van de Video for Windows-technologie. AVI-bestanden bevatten zowel audio- als videodata in een standaardcontainer, die het gelijktijdige afspelen van beide toelaat. Kan MPEG bestand niet afspelen? Dit probleem kan een of meer van de volgende oorzaken hebben: Een of meer bestanden van Windows Media Player ontbreken of zijn beschadigd. U wilt een mediabestand afspelen met een bestandsindeling die niet wordt ondersteund in Windows Media Player.

Dit in overweging nemend, welk bestandsformaat voor video?

MP4 is het aangeraden formaat wanneer je bestanden op internet plaatst via Vimeo of YouTube. Het MP4 bestandstype heeft een effectieve verdeling tussen het behouden van een goede kwaliteit van de video én het reduceren van het formaat van het videobestand. Hoe kan je een filmpje verkleinen? Om een videobestand te comprimeren, heb je gespecialiseerde software nodig, zoals iMovie voor Mac of de Windows Video Editor. Daarnaast zou je je video in een gecomprimeerd zipbestand kunnen versturen, maar dat betekent wel dat je ontvanger het bestand moet downloaden.

Je kunt ook vragen waaraan dankt wma zijn populariteit?

WMA-bestanden zijn wel kleiner dan MP3-bestanden, wat weer een groot voordeel is, want er kunnen zo meer muzieknummers op een mp3-speler (sinds ca. 2005 kunnen veel mp3-spelers ook WMA-bestanden afspelen).

Door Gaughan Brevick

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik een AVI bestand openen? :: Welke videobestanden kan ik afspelen op mijn Samsung tv?
Handige links