Huis > W > Welke Apparatuur Heb Je Nodig Voor Een Podcast?

Welke apparatuur heb je nodig voor een podcast?

Dit heb je nodig voor een podcast

  • Rode NT-USB Mini microfoon.
  • Zoom H1n Handy Audio Recorder.
  • Sennheiser HD 280 Pro High Ambient Over-Ear koptelefoon.
  • Rode NT-USB microfoon.
  • Zoom F1 Field Recorder + Lavalier microfoon.
  • Boya BY-PM700 USB Studio Microfoon.
  • Manfrotto Pixi EVO mini-statief Zwart.
  • Rode NTG1 Short shotgun microfoon.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe begin je aan een podcast?

Hoe start je een Podcast: Een complete stap-voor-stap handleiding

  1. Het kiezen van een onderwerp & naam.
  2. Show- en episode-indeling.
  3. Dekking kunstcreatie.
  4. Intro- & outro-muziek.
  5. Selectie van apparatuur.
  6. Audio-opname & -bewerking.
  7. Indiening bij (iTunesApple Podcasts)
  8. Promotietips.
Wat is de beste podcast microfoon? Blue Yeti. Ik weet dat bijna iedereen de Blue Yeti als de bovenste USB-microfoon, maar het is niet voor niets (zie onze Yeti-review). Voor de prijs (ongeveer $120) krijg je veruit de beste knal voor je bok als het gaat om zowel de geluidskwaliteit als de functies.

Waarom een koptelefoon bij een podcast?

Er zijn een paar redenen waarom iemand een koptelefoon zou willen dragen tijdens het luisteren naar een podcast. Eén reden is dat het kan helpen om een meer meeslepende ervaring te creëren, zodat de luisteraar zich echt op de audio kan concentreren. Daarnaast kan een koptelefoon helpen om afleiding door andere geluiden in de omgeving te verminderen. Ten slotte kan een koptelefoon ook helpen om het volume van de podcast te verhogen, zodat hij beter te horen is. Dienovereenkomstig, wat kost het om een podcast te maken? Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat de kosten voor het maken van een podcast sterk kunnen variëren, afhankelijk van het type en de omvang van de podcast en de middelen die de makers van de podcast ter beschikking staan. Bijvoorbeeld, een podcast die gewoon op een laptop wordt opgenomen en bewerkt met gratis software kan weinig kosten, terwijl een podcast die professioneel wordt opgenomen en bewerkt in een studio met betaald personeel honderden of zelfs duizenden dollars per aflevering kan kosten. In het algemeen worden de kosten van een podcast grotendeels bepaald door de kwaliteit en de kwantiteit van de audioproductie, en door andere bijkomende kosten zoals hosting en marketing.

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Men kan zich ook afvragen: hoe kan je een podcast op spotify zetten?

Stappenplan podcast uploaden in Spotify:

  1. Ga naar podcasters.spotify.com.
  2. Klik op 'get started'. Log in met je Spotify of Facebook account (meest gemakkelijk) en klik links onder op 'add podcast'.
  3. Vervolgens plak je hier in de URL van je RSS feed. Binnen enkele minuten staat je podcast live op Spotify!
Kun je zelf een podcast maken? Voor het opnemen en bewerken van een podcast zijn er verschillende soorten software. Gratis podcast programma's zijn Audacity of Garageband (Apple). Hiermee kun je makkelijk audio opnemen en bewerken. Adobe Audition is bijvoorbeeld een zelfstandig en uitgebreid programma om podcasts mee te bewerken.

Wat dit betreft, waar plaats je een podcast?

Anchor. Heb je geen eigen website dan kun je podcasts uploaden naar een platform. Op Anchor.fm maak je eenvoudig een account aan, vervolgens vul je de podcastdetails in en upload je de afleveringen. Anchor meldt de podcast automatisch aan bij alle diensten zoals Spotify, iTunes en Google Podcast. Bovendien, hoe maak je een korte podcast? Bedenk een korte opbouw en schrijf een intro en een afkondiging. Maak een korte audio-opname met een standaard spraakopname-app op je smartphone/tablet, of download de app Voice Record Pro 7. Interview je geliefde, een gezinslid of een collega met de microfoon van je smartphone.

Wat is een dynamische zangmicrofoon?

Een dynamische microfoon is een microfoon waarvan de werking berust op het bewegen van een spoel in een magneetveld. De spoel is verbonden met een dun membraan dat geluidstrillingen opvangt waarmee door middel van inductie een elektrisch signaal opgewekt wordt.

Door Hatfield

Vergelijkbare artikelen

Hoe verdien je geld met een podcast? :: Hoeveel tijd kost podcast maken?
Handige links