Huis > W > Waar Vind Ik Mijn Subnet Mask?

Waar vind ik mijn subnet mask?

Op Windows

Ga naar Configuratiescherm > Netwerk en Internet > Netwerkcentrum; Klik op je netwerknaam en vervolgens op Details; Hier vind je het subnetmasker samen met andere details.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat geeft het subnetmasker aan bij een IP-adres?

Door de subnetmaskers weten de routers in het netwerk op welk fysiek segment zich een bepaald adres bevindt, en dus waarheen de gegevens voor dat bepaalde adres moeten worden gerouteerd. Elk IP-adres in een subnet start in de binaire notatie met hetzelfde binaire getal. Dit getal geeft het netwerk-ID weer. Hoe moet je subnetten? Subnetten is het proces van het verdelen van grotere netwerken in meerdere kleinere netwerken. Het doel van dit hele proces is het verminderen van broadcast verkeer. Het subnetten is gebaseerd op meerdere klassen IP-adressen.

Hoe kom je achter je gateway?

Er zijn een paar manieren om achter je gateway te komen:
1. Controleer de documentatie van uw router. De documentatie van uw router zou informatie moeten bevatten over de standaardgateway.
2. Controleer de instellingen van uw computer. Op een Windows-computer kunt u uw gateway vinden door naar Configuratiescherm > Netwerkcentrum > Adapterinstellingen wijzigen te gaan. Uw gateway wordt vermeld onder de IPv4-instellingen.
3. Gebruik het commando ipconfig. Op een Windows-computer kunt u de opdracht ipconfig gebruiken om uw gateway te vinden. Open de opdrachtprompt en typ "ipconfig". Uw gateway staat dan naast de vermelding "Default Gateway".
4. Gebruik de opdracht route. Op een Linux- of MacOS-computer kunt u het route-commando gebruiken om uw gateway te vinden. Open de Terminal en typ "route." Uw gateway zal naast de "default" vermelding staan. Wat is mijn subnet mask Ziggo? Het subnetmasker voor Ziggo is 255.255.248.0.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een CBR bestand op mijn iPad?

U kunt de ComicFlow app vinden op file sharing. Klik er op. U kunt door de bestanden op uw computer bladeren. Klik op de knop in de ComicFlow-app op de iPad.

Waar vind ik IP configuratie?

Controleren of er een IP-adres is toegewezen

  1. Open het startmenu en typ hier CMD en open de opdrachtprompt.
  2. Geef vervolgens het commando: ipconfig /all op gevolg door enter.
  3. Om een nieuw IP-adres toe te wijzen typt u het commando ipconfig /release in + enter.
Wat betekent subnet? Dit is een begrip welke gebruikt wordt om een groep TCP/IP adressen aan te geven die gedefinieerd worden door een zogenaamd subnet-mask. Dit subnet-mask dicteert welke IP-adressen door jouw PC zonder moeite meteen gezien kunnen worden. Hiermee definieer je dus een bepaald aantal IP-adressen als een groepje.

Je kunt ook vragen hoeveel host adressen zijn er mogelijk binnen het 192.168 1.0 24 netwerk?

Het resulterende subnetmasker was 255.255.255.224, met in totaal 8 gemaakte subnetten en 30 hostadressen per subnet. Waar staat 24 voor in een IP-adres? IP-adressen bestaan uit 4 octetten, die elk 8 bits lang zijn. In binaire vorm ziet elk octet er als volgt uit:
Het eerste octet is het meest significante octet en het vierde octet is het minst significante octet. De waarde van elke octet loopt van 0 tot 255.
Het eerste octet in een IP-adres is het netwerknummer, en de laatste drie octetten zijn het hostnummer. Het netwerknummer identificeert het netwerk waarop de host zich bevindt, en het hostnummer identificeert de specifieke host op dat netwerk.
Het netwerknummer bestaat uit twee delen: het netwerkgedeelte en het hostgedeelte. Het netwerkdeel zijn de meest significante bits van het octet, en het hostdeel zijn de minst significante bits van het octet.
De waarde van het netwerkdeel kan variëren van 0 tot 127. De waarde van het host-deel kan variëren van 0 tot 255.
De 24 in een IP-adres verwijst naar het netwerkdeel van het eerste octet. De waarde van het netwerkdeel is 24.

Wat is de functie van een IP-adres?

Een IP-adres is een unieke numerieke identificatiecode die wordt toegewezen aan elk apparaat dat met het internet is verbonden. IP-adressen zijn nodig om apparaten met elkaar te laten communiceren op het internet. Zonder een IP-adres zouden apparaten geen verbinding kunnen maken met websites, geen e-mails kunnen verzenden of ontvangen en geen video's kunnen streamen.

Door Albemarle Herson

Vergelijkbare artikelen

Hoe worden IP-adressen ingedeeld? :: Wat is mijn subnet mask Ziggo?
Handige links