Huis > W > Waar Gebruik Je Geen Hoofdletters?

Waar gebruik je geen hoofdletters?

Als een zin begint met een afgekort woord, krijgt het eerstvolgende woord de hoofdletter. Maar als een zin begint met een cijfer of een symbool, dan schrijf je geen hoofdletter.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Is zaterdag met een hoofdletter?

De namen van de dagen van de week worden klein geschreven. Dus, wat betekent hoofdletters? hoofdletter - Zelfstandignaamwoord 1. (typografie) een letter die een groter formaat en meestal ook een andere vorm heeft dan een kleine letter ♢ In het Nederlands wordt het eerste woord van een zin met een hoofdletter geschreven.

Is zondag met een hoofdletter?

Het antwoord op deze technische vraag is dat het afhangt van de stijlgids die wordt gebruikt. Over het algemeen worden dagen van de week niet met een hoofdletter geschreven, tenzij ze het eerste woord in een zin zijn. Sommige stijlgidsen geven echter aan dat dagen van de week altijd met een hoofdletter moeten worden geschreven. Dit in overweging nemend, is augustus met een hoofdletter? De meeste stijlgidsen zeggen dat maanden met een hoofdletter moeten worden geschreven als ze alleen of samen met een jaartal voorkomen, maar niet als ze samen met een dag van de week voorkomen. In uw zin zou "augustus" dus een hoofdletter krijgen, maar als u zou schrijven "Ik ben geboren op dinsdag 5 augustus" zou "augustus" geen hoofdletter krijgen.

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Is het Hof met hoofdletter?

De correcte spelling is hof van beroep, met kleine letters. Namen van instanties en bestuursorganen die niet uniek zijn, schrijven we met een kleine letter. Het gaat dan om soortnamen. Officiële namen van unieke instanties krijgen een hoofdletter. Je kunt ook vragen is een functie met een hoofdletter? Functiebenamingen en titels, al dan niet gevolgd door een naam, schrijven we volgens de spellingregels met kleine letters. Ook Engelse functieaanduidingen schrijven we met kleine letters.

Is het dat of die?

Het betrekkelijk voornaamwoord die verwijst naar de-woorden; dat naar het-woorden, ongeacht het biologisch geslacht. Naar het-woorden die personen aanduiden (meisje, mannetje, vrouwtje, ventje, neefje, nichtje, familielid, Tweede Kamerlid enzovoort), wordt met dat verwezen. Men kan zich ook afvragen: hoe schrijf je zaterdag? De meest gebruikelijke manier om zaterdag te schrijven is met de afkorting "Sat." Een andere gebruikelijke manier om zaterdag te schrijven is door het hele woord te spellen.

Dienovereenkomstig, is oud en nieuw met een hoofdletter?

Ja, oud en nieuw zijn hoofdletters.

Door Ursa

Vergelijkbare artikelen

Hoe schrijf je dinsdag? :: Was de finale van de Australian Open die Nadal won?
Handige links