Huis > W > Wat Is Cloud Eigenlijk?

Wat is cloud eigenlijk?

Simpel gezegd is het werken in de cloud het opslaan en opvragen van bestanden, gegevens en software op een andere plek dan op je eigen locatie. De plek waar je gegevens worden opgeslagen is vaak onzichtbaar en onbekend en wordt daarom de cloud (wolk) genoemd. Cloud is een afkorting voor Cloud computing.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik mijn foto's in de cloud?

Je hebt een Google-account nodig om foto's te maken. U kunt zowel de laptop als de foto-app op uw telefoon gebruiken. De informatie is te vinden op de site.

En nog een vraag, hoe werk je in de cloud?

Cloud computing is simpel gezegd de online opslag van gegevens, software en bestanden waar je altijd op aanvraag toegang tot hebt. Deze opslagruimte bevindt zich in de zogenaamde 'cloud', wat vertaald een wolk is. Deze term wordt gebruikt omdat de plek waar je bestanden en gegevens staan niet zichtbaar/tastbaar is. Waar gebruik je cloud voor? Je kunt bestanden zoals documenten, foto's en video's opslaan op je eigen computer, een externe harde schijf, een usb-stick of een dvd. Een andere mogelijkheid is opslaan in de cloud (Engels voor wolk).

Dienovereenkomstig, hoe maak je je eigen cloud?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u uw eigen cloud kunt maken. Eén manier is het gebruik van een cloudbeheerplatform zoals OpenStack of CloudStack. Met deze platforms kunt u uw eigen cloudinfrastructuur creëren en beheren. Een andere manier is het gebruik van een cloud hosting provider zoals Amazon Web Services of Google Cloud Platform. Bij deze providers kunt u uw eigen cloudinfrastructuur creëren en beheren met behulp van hun infrastructuur. Hoe weet je of je een cloud hebt? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat er niet één definitieve manier is om te bepalen of iets een wolk is of niet. Er zijn echter enkele algemene kenmerken die wolken hebben en die als richtlijn kunnen dienen. Zo zijn ze groot en pluizig, bestaan ze uit waterdruppels en staan ze hoog in de lucht. Bovendien zijn wolken vaak wit of grijs van kleur, hoewel ze ook andere kleuren kunnen hebben, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de weersomstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik foto's in de cloud bekijken?

Open de app Foto's en tik op het tabblad Bibliotheek om uw foto's te bekijken. tik op het tabblad Albums om Mijn albums, Personen en plaatsen, mediatypen en Hulpprogramma's te bekijken. U kunt meer lezen over het materiaal dat u deelt.

Trouwens, wat zijn nadelen van werken in de cloud?

Hoewel er talloze voordelen zijn aan de cloud, zitten er aan sommige van deze voordelen ook nadelen verbonden. De belangrijkste nadelen waar u rekening mee moet houden zijn de kosten, de afhankelijkheid van het netwerk, de externe opslag van uw data en het gebrek aan controle over het systeem. Wat kost werken in de cloud?

Uitbreidingen op MKB in de wolkenOpmerkingper maand
Extra mailboxPer stuk€ 11.00
Extra opslagcapaciteitPer 10 GB€ 5.40
AccountView onlineDit kan per gebruiker€ 10.15
ApplicatieserverIncl. beheer en support. Inrichting obv nacalculatie€ 163.00

Hoe krijg ik mijn foto's in de cloud?

foto'sFoto'sfoto's

iCloud-foto's inschakelen

  1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud'.
  3. Tik op 'Foto's' en schakel iCloud-foto's in.
Dienovereenkomstig, wat kost opslagruimte in de cloud? Volgens een studie van onderzoeksbureau Gartner kunnen de kosten van cloud-opslag sterk variëren, afhankelijk van de aanbieder, met kosten variërend van 0,05 dollar per gigabyte per maand tot 0,25 dollar per gigabyte per maand.

Is de cloud wel veilig?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de beveiliging van een cloudomgeving afhankelijk is van een aantal factoren, waaronder het type clouddienst dat wordt gebruikt, de aanwezige beveiligingsmaatregelen en de gevoeligheid van de gegevens die in de cloud worden opgeslagen of verwerkt. In het algemeen kunnen cloudomgevingen echter veiliger zijn dan on-premise omgevingen, dankzij het gebruik van krachtige beveiligingscontroles en de mogelijkheid om naar behoefte eenvoudig op- of af te schalen.

Door Stephania

Vergelijkbare artikelen

Wat is het verschil tussen een virus en een worm? :: Wat is het rippen van een cd?
Handige links