Huis > W > Waar Kan Ik Mijn Subnet Mask Vinden?

Waar kan ik mijn subnet mask vinden?

Een subnetmasker, of subnet mask, wordt gebruikt om IP-adressen binnen een netwerk te scheiden.
...
Op Windows
  1. Ga naar Configuratiescherm > Netwerk en Internet > Netwerkcentrum;
  2. Klik op je netwerknaam en vervolgens op Details;
  3. Hier vind je het subnetmasker samen met andere details.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe maak je een subnet?

Hoe werken subnets?
  1. Neem als voorbeeld dat dit jouw netwerk is.
  2. Je kan dit netwerk opdelen in twee subnets.
  3. In dit geval gebruik je IPv4 – Class C.
  4. Na het maken van de subnet zal er subnet identifier bijkomen in het IP-adres.
  5. Tip: Gebruik een subnet-calculator.
  6. Waarom subnets?
Hoe worden IP-adressen ingedeeld?
Het is gebruikelijk een IP-adres uit IPv4 op te delen in vier groepen van 8 bits en deze weer te geven in de vorm van door punten gescheiden decimale getallen, bijvoorbeeld 192.0.2.197. Dit is korter dan de 32 bits en eenvoudiger te lezen. Elk van de vier getallen ligt tussen 0 en 255, beide inbegrepen.

Wat doet een subnet?

Een subnet is een logische verdeling van een IP-netwerk. Het belangrijkste doel van subnetten is om de omvang van de routeringstabel op een netwerkrouter te verminderen. Een subnet maskeert het IP-adres om de netwerkrouter informatie te geven over welk deel van het IP-adres het netwerkadres is en welk deel het hostadres. Dit helpt de netwerkrouter betere beslissingen te nemen over waar het verkeer naartoe moet worden geleid. Wat is mijn subnet mask Ziggo? Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van uw specifieke Ziggo-account en -instelling. In het algemeen is je subnetmasker echter een getal dat helpt te bepalen op welk netwerk een bepaald apparaat zich bevindt en hoe groot dat netwerk is. Het bestaat uit vier acht-bits getallen, die elk overeenkomen met een ander octet in het IP-adres. Het eerste getal in het subnetmasker, het netwerkoctet, identificeert het netwerk waarop het apparaat zich bevindt. Het tweede getal, het subnet-octet, identificeert het subnet waarop het apparaat zich bevindt. Het derde en vierde getal, de host-octetten, identificeren het specifieke apparaat op het netwerk.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een CBR bestand op mijn iPad?

U kunt de ComicFlow app vinden op file sharing. Klik er op. U kunt door de bestanden op uw computer bladeren. Klik op de knop in de ComicFlow-app op de iPad.

Dienovereenkomstig, waar vind ik mijn standaard gateway?

Zoek naar "cmd" en selecteer Command Prompt. In de Command Prompt typt u ipconfig Druk op Enter. Uw standaard gateway verschijnt naast Default Gateway.
Mensen vragen ook: wat betekent subnet 24?
Stel: het subnetmasker is (decimaal geschreven) 255.255.255.0, dan is er sprake van 24 respectievelijke "énen" en 8 respectievelijke "nullen". Binair geschreven is dit netmask gelijk aan 11111111.11111111.11111111.00000000.

Dit in overweging nemend, wat is een 24 netwerk?

Zo'n notatie geeft aan dat je de eerste 24 bits van een ip adres wilt gebruiken als het netwerk adres, en de laatste 8 bits als het host adres.
Heeft elk apparaat een eigen IP-adres? Ja, elk apparaat heeft zijn eigen IP-adres.

Wat voor IP adressen zijn er?

Er zijn drie soorten IP-adressen: openbaar, privé en hybride. Openbare IP-adressen worden toegewezen door internetproviders (ISP's) en worden gebruikt om apparaten op het openbare internet te identificeren. Private IP-adressen worden toegewezen door netwerkbeheerders en worden gebruikt om apparaten op private netwerken te identificeren. Hybride IP-adressen worden toegekend door zowel ISP's als netwerkbeheerders en kunnen worden gebruikt om apparaten op zowel openbare als particuliere netwerken te identificeren.

Door Farhi

Vergelijkbare artikelen

Waar is een IP adres uit opgebouwd? :: Hoe heet het geologische tijdperk waarin de Aarde ontstond?
Handige links