Huis > H > Hoe Kan Ik Gesproken Tekst Vertalen?

Hoe kan ik gesproken tekst vertalen?

Als je apparaat een microfoon heeft, kun je gesproken woorden en zinnen vertalen. In sommige talen kan de vertaling hardop worden voorgelezen. Belangrijk: Als je een hoorbare schermlezer gebruikt, raden we je aan een hoofdtelefoon te gebruiken, omdat de stem van de schermlezer de getranscribeerde spraak kan verstoren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel karakters is mijn tekst?

Word of LibreOffice kan worden gebruikt om uw document te openen. De Teken Teller kan worden gebruikt om het aantal tekens in een document te tellen.

Hoe zet ik vertalen aan?

Vertaling in- of uitschakelen
  1. Open de Chrome-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Instellingen.
  3. Tik op Talen.
  4. Zet onder Vertaalinstellingen de optie Aanbieden om pagina's in andere talen naar Google Translate te sturen aan of uit.
Dienovereenkomstig, hoe kan je een pagina vertalen?
Het vertalen van een website binnen Google Chrome is vrij eenvoudig. Wanneer je op een website komt die je graag wilt vertalen, klik je gewoon op Translate this page in de adresbalk, waarna je een pop-up te zien krijgt. Daar selecteer je de gewenste taal: De pop-up voor vertalingen in Google Chrome.

Dienovereenkomstig, waarom vertaald google niet meer?

De dienst Google Translate wordt aangedreven door een geavanceerd machine-leersysteem dat zijn vertaalcapaciteit voortdurend verbetert. Automatische vertaling is echter nog steeds een onvolmaakte technologie en er zijn veel factoren die de nauwkeurigheid ervan kunnen beïnvloeden. Zo kan de kwaliteit van de brontekst de vertaling beïnvloeden, evenals de context waarin de tekst wordt gebruikt. Bovendien wordt Google Translate voortdurend bijgewerkt met nieuwe talen en functies, wat ook de nauwkeurigheid kan beïnvloeden. Hoe kan ik een video vertalen? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de beste manier om een video te vertalen zal variëren afhankelijk van de specifieke video en het beoogde publiek. Enkele tips voor het vertalen van een video zijn echter:
Een professionele vertaler inhuren die vertrouwd is met de doeltaal en -cultuur.
- Het gebruik van vertaalsoftware om een ondertitelings- of bijschriftenbestand in de doeltaal te genereren.
De video uploaden naar een online vertaaldienst zoals YouTube of Vimeo en de gewenste taal selecteren.

Gerelateerde artikelen

Hoe zet je tekst in spiegelbeeld word?

U kunt een tekstvak aan uw document toevoegen door er op te klikken.

Hoe werkt iTranslate?

Zo werkt iTranslate Converse. iTranslate Converse helpt je bij het voeren van een gesprek in een taal die je niet spreekt. De app herkent automatisch welke taal er gesproken wordt en vertaalt in realtime wat er wordt gezegd. iTranslate spreekt zo'n veertig verschillende talen, inclusief Chinees en Russisch.
Dit in overweging nemend, kan je vertalen in word?
Een heel bestand vertalen in Word

Selecteer Controleren > Vertalen > Document vertalen. Selecteer uw taal om de vertaling te zien. Selecteer Vertalen. Er wordt een kopie van het vertaalde document in een afzonderlijk venster geopend.

Mensen vragen ook: hoe website vertalen google translate?

Ga in je browser naar Google Translate. Klik bovenaan op Documenten. Kies de talen waaruit en waarin je wilt vertalen. Als je de oorspronkelijke taal van een website automatisch wilt instellen, klik je op Taal herkennen.
Wat dit betreft, hoe vertaal ik een pagina op safari? Er is geen ingebouwde vertaalfunctie in Safari, maar u kunt Google Translate of een andere vertaalservice gebruiken om een pagina te vertalen. Ga hiervoor naar de pagina die u wilt vertalen en kopieer de URL. Ga vervolgens naar de website van Google Translate en plak de URL in het vakje "Website". Selecteer de taal waarin u de pagina wilt vertalen en klik op "Vertalen".

Hoe kan ik een PDF bestand vertalen?

PDF's zijn niet bedoeld om bewerkt te worden, dus er is geen gemakkelijke manier om ze te vertalen. Er zijn echter een paar manieren om dit te omzeilen.
Eén manier is om een PDF naar Word converter te gebruiken. Daarmee kunt u de PDF in Word openen, waar u dan het ingebouwde vertaalprogramma kunt gebruiken.
Een andere manier is om een dienst als Google Translate te gebruiken. U kunt de PDF uploaden naar Google Translate, en het zal een vertaalde versie van het document terugsturen.
Ten slotte kunt u de tekst van de PDF kopiëren en plakken in een vertaaltool zoals DeepL of Microsoft Translator. U krijgt dan een vertaalde versie van de tekst, maar de oorspronkelijke opmaak blijft behouden.

Door Ranice Nogueda

Vergelijkbare artikelen

Hoe fietsroutes downloaden? :: Waarom kan ik Fortnite niet downloaden op PS4?
Handige links