Huis > W > Wat Is Het Tegenovergestelde Van Veroordelen?

Wat is het tegenovergestelde van veroordelen?

Afkeuren staat tegenover goedkeuren.

Lees verder

Wat dit betreft, wat betekent het woord bekritiseren?

bekritiseren - Werkwoord 1. (ov) kritiek uiten op iets of iemand, zeggen dat iets of iemand niet goed is ♢ Hij werd hier scherp voor bekritiseerd.
Dienovereenkomstig, wat is een ander woord voor berisping?
berisping, terechtwijzing. in Charivarius' Een Ander Woord (1945): berisping: terechtwijzing, aanmerking, vermaning, bestraffing, afstraffing, blaam, beknorring, schrobbering, zedenles, standje, uitbrander, snauw, verwijt.

Wat is het verschil tussen oordelen en veroordelen?

Oordelen kan worden gedefinieerd als iets bepalen, terwijl veroordelen kan worden gedefinieerd als iets slecht of kwaadaardig verklaren. In veel gevallen worden oordelen en veroordelen door elkaar gebruikt. Er is echter een subtiel verschil tussen beide termen. Als je iets beoordeelt, geef je er een waardeoordeel over op basis van je eigen normen en overtuigingen. Als je iets veroordeelt, verklaar je het kwaad of slecht, ongeacht je eigen persoonlijke overtuigingen. Wat is de betekenis van veroordelen? Er zijn een paar verschillende betekenissen van condemnation als het in technische zin wordt gebruikt. Eén definitie van onteigening is de juridische procedure waarbij een eigendom voor openbaar gebruik wordt verworven door een overheidsinstantie. Dit proces omvat gewoonlijk een hoorzitting of proces, waarna het eigendom geacht wordt te zijn veroordeeld. Een andere definitie van veroordeling is dat iets verkeerd of slecht wordt verklaard. Dit kan gebeuren in morele zin, zoals wanneer iemand de daden van een ander veroordeelt, of in juridische zin, zoals wanneer een rechtbank het gedrag van een crimineel veroordeelt.

Men kan zich ook afvragen: wat is iemand berispen?

(berispte, heeft berispt), iemand -, hem zijn ongenoegen of afkeuring te kennen geven; term voor een der lichtste bestraffingen door een gestelde autoriteit; van handelingen: een schip berispen, flamberen, het met de wimpel een afkeurend sein geven.
Wat is een berisping advocaat?
advocatuur: disciplinaire maatregel; waarschuwing dat het verwijtbaar gedrag (de misdraging) zich niet meer mag herhalen.

Wat is een synoniem voor afgepeigerd?

afgedraaid, afgeleefd, afgemat, doodmoe, doodop, gesloopt, kapot, moe, op, uitgeput. als synoniem van een ander trefwoord: uitgeteld (bn) : afgedraaid, afgemat, afgepeigerd, afgesloofd, bekaf, dood, doodmoe, doodop, geradbraakt, gevloerd, kapot, murw, op, pompaf, total loss, uitgeput, uitgevloerd.
Waarom veroordelen we? Een reden om iets te veroordelen is dat het in strijd is met onze morele principes. Als we geloven dat iets moreel verkeerd is, kunnen we de behoefte voelen het te veroordelen om onze afkeuring te tonen. Bovendien kan het veroordelen van iets een manier zijn om anderen te ontmoedigen hetzelfde gedrag te vertonen. Door ons tegen iets uit te spreken, hopen we anderen ervan te overtuigen het ook te vermijden.

Je kunt ook vragen welke soorten oordelen zijn er?

Er zijn twee soorten vonnissen: civielrechtelijke en strafrechtelijke. Civiele vonnissen worden uitgesproken door een rechtbank in een civiele zaak en hebben meestal betrekking op schadevergoeding. Strafvonnissen worden uitgesproken door een rechtbank in een strafzaak en hebben betrekking op een straf voor een misdrijf.

Door Meilen Halpainy

Waarom oordeelt iemand? :: Wat is het algoritme van Facebook?
Handige links