Huis > W > Wat Is Het Tegenovergestelde Van Zuur?

Wat is het tegenovergestelde van zuur?

Het 'tegenovergestelde' van zuur is niet zoet, zoals je misschien zou verwachten, maar basisch. Basische oplossingen kennen de meeste mensen minder goed omdat ze nauwelijks in ons voedsel voorkomen. Toch heb je er thuis wel veel mee te maken: veel schoonmaakmiddelen zijn basisch, bijvoorbeeld ammonia, soda en zeep.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is azijn een base of een zuur?

De smaak van zuur is bekend. Citroensap, tomatenpuree en andere zuren zijn in de keuken te vinden. De smaak van zeep is de smaak van de basis.

Wat dit betreft, wat zijn synoniemen en antoniemen?

Synoniemen zijn twee woorden die hetzelfde betekenen. Antoniemen zijn woorden die het tegengestelde betekenen. Homoniemen zijn woorden die twee betekenissen hebben.
Welke woorden vormen een tegenstelling?
Signaalwoorden van tegenstelling
  • maar.
  • echter.
  • toch.
  • daar staat tegenover.
  • dat.
  • hoewel.
  • daarentegen.
  • dat ligt heel anders.

Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen een hyponiem en een hyperoniem?

Het belangrijkste verschil tussen een hyponiem en een hyperoniem is dat een hyponiem een woord is dat een specifieker begrip vertegenwoordigt dan een hyperoniem. Bijvoorbeeld, het woord "boom" is een hyperoniem van het woord "eik". Het woord "eik" is een hyponiem van het woord "boom". Wat is een homoniem voorbeeld? Een homoniem is een woord dat dezelfde uitspraak heeft als een ander woord, maar een andere betekenis. Bijvoorbeeld, de woorden "paar" en "peer" zijn homoniemen.

Vervolgens, wat is het tegenovergestelde van betrouwbaar?

in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): betrouwbaar ≠ onbetrouwbaar, twijfelachtig, verdacht.
Wat dit betreft, wat is het tegenovergestelde van altruisme?
Een antoniem van altruïstisch is egoïstisch.

Hoelang kan je iemand in gebreken stellen bij de verkoop van je huis?

Als verkoper blijf je aansprakelijk voor gebreken gedurende twee jaar nadat de koper het gebrek heeft gemeld, of redelijkerwijs had kunnen melden. De koper kan die termijn steeds verlengen door de verkoper eraan te herinneren dat hij hem aansprakelijk houdt voor het gebrek.
Dus, wat betekent bij gebrek aan beter? De uitdrukking "standaard" betekent meestal dat een bepaalde instelling of gedrag de standaard of norm is tenzij anders gespecificeerd. Een webbrowser kan bijvoorbeeld standaard een nieuw tabblad openen wanneer de gebruiker op een link klikt.

Bovendien, wat is de betekenis van onverbiddelijk?

Het woord onverbiddelijk betekent niet te stoppen of te voorkomen. Het wordt vaak gebruikt om natuurlijke krachten te beschrijven, zoals het onverbiddelijke verstrijken van de tijd.

Door Gemma

Wat is het tegenovergestelde van solide? :: Wat is het tegenovergestelde?
Handige links