Huis > W > Wat Is Het Tegenovergestelde Van Flexibiliteit?

Wat is het tegenovergestelde van flexibiliteit?

compromisloos, hardnekkig, hardvochtig, inflexibel, koppig, niet flexibel, onbuigbaar, ongevoelig, onhandelbaar, ontoegevend, onvermurwbaar, onverzettelijk, spijkerhard, star, steil, stijf, strak, streng, stug.

Lees verder

Wat is een antoniem voorbeeld?

woord met een tegengestelde betekenis taalkunde

Voorbeeld: `'Mooi' is een antoniem van 'lelijk', en 'lelijk' een antoniem van 'mooi'.
Wat is de betekenis van een antoniem?
Twee woorden zijn elkaars antoniem als ze een tegengestelde betekenis hebben. Het woord is afgeleid uit het Grieks: anti ("tegen"), onoma ("naam, benoeming"). Beide woorden vormen een antoniemenpaar.

Wat betekent het als iemand spontaan is?

Wanneer iemand spontaan is, betekent dit dat hij op instinct en impuls handelt in plaats van te plannen of na te denken. Dit kan worden gezien als een positieve of negatieve eigenschap, afhankelijk van de situatie. Aan de positieve kant kan spontaniteit leiden tot nieuwe en opwindende ervaringen, en aan de negatieve kant kan het leiden tot overhaaste beslissingen en impulsief gedrag. Wat is spontaan zijn? Als we spontaan zijn, handelen we eerder op instinct en impuls dan op planning of vooruitdenken. We zijn in het moment en reageren op onze omgeving en de mensen om ons heen zonder na te denken over de gevolgen van onze acties. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben, maar het wordt vaak gezien als een positieve eigenschap, omdat het laat zien dat we openstaan voor nieuwe ervaringen en bereid zijn risico's te nemen.

Wat als je niet flexibel bent?

Té flexibel zijn leidt vaak tot vragen over tijdgebruik. Wanneer je té reactief ingesteld bent, teveel ad hoc op zaken reageert of wanneer je impulsief of wispelturig bent, dan gaat je dat tijd kosten. In ieder geval verlies je snel het overzicht.
Dus, wat is het tegenovergestelde van stabiel?
stabiel
Voorbeeld:`stabiel zomerweer`
Antoniem:instabiel

Men kan zich ook afvragen: wat is een ander woord voor flexibel?

buigzaam, flexibel, gedwee, gewillig, inschikkelijk, meegaand, soepel, willig.
Wat dit betreft, wat zijn synoniemen en antoniemen? Synoniemen zijn woorden die dezelfde betekenis hebben als een ander woord. Antoniemen zijn woorden die de tegenovergestelde betekenis hebben van een ander woord.

Wat is een synoniem voor antoniem?

Het woord "antoniem" wordt gebruikt om een woord aan te duiden dat de tegenovergestelde betekenis heeft van een ander woord. Een synoniem voor "antoniem" is "tegenovergesteld".

Door Marinna

Welke woorden vormen een tegenstelling? :: Is er een ander woord voor synoniem?
Handige links