Huis > W > Wat Is Het Tegenovergestelde Van Altruisme?

Wat is het tegenovergestelde van altruisme?

Een antoniem van altruïstisch is egoïstisch.

Lees verder

Wat is het tegenovergestelde van collectief?

in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): collectief ≠ individueel, persoonlijk.
Is synoniem?
Een synoniem is een ander woord voor 'een ander woord voor': woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen.

Bovendien, hoe ontstaat altruisme?

Altruïsme is een onbaatzuchtige daad die wordt verricht ten behoeve van anderen. Het wordt vaak gezien als een deugd, en mensen die altruïstisch zijn worden vaak gezien als goede mensen. Altruïsme kan worden gezien als een vorm van altruïstisch gedrag, waarbij iemand iets doet ten behoeve van anderen zonder er iets voor terug te verwachten. Wat is een onbaatzuchtig? Een onbaatzuchtige is iemand die altijd aan anderen denkt en hun behoeften boven die van zichzelf stelt. Ze zijn altijd bereid om te helpen, zelfs als dat betekent dat ze zonder komen te zitten. Onbaatzuchtige mensen zijn erg zeldzaam en er wordt vaak misbruik van ze gemaakt omdat ze zo gevend zijn.

Wat is het tegenovergestelde van egoïsme?

[psychologie en sociologie] Voortdurende gerichtheid op het welzijn van anderen, vaak met opoffering of verwaarlozing van eigen belang en eigen welzijn. In tegenstelling tot egoïsme. In zwakkere vorm: altruïstische neigingen.
Wat is het tegenovergestelde van egocentrisch?
Wat is empathisch vermogen? Empathisch vermogen is het tegenovergestelde van emotioneel egocentrisme.

Wat is de betekenis van een antoniem?

Twee woorden zijn elkaars antoniem als ze een tegengestelde betekenis hebben. Het woord is afgeleid uit het Grieks: anti ("tegen"), onoma ("naam, benoeming"). Beide woorden vormen een antoniemenpaar.
Dus, wat betekent het woord collectief? Het woord collectief kan worden gebruikt om een groep individuen te beschrijven die een gemeenschappelijk doel of doel delen. Daarnaast kan de term worden gebruikt om een groep mensen te beschrijven die als één geheel worden beschouwd.

Daarvan, wat is een antoniem voorbeeld?

Een antoniem voorbeeld is een woord dat de tegenovergestelde betekenis heeft van het woord dat u opzoekt.

Door Wiseman Mitchum

Wat is een ander woord voor analyseren? :: Wat is abstract taalgebruik?
Handige links