Huis > W > Wat Is Een Cache Bestand?

Wat is een cache bestand?

Cache is een opslagplaats waarin veelgebruikte data tijdelijk wordt opgeslagen om er zo sneller toegang tot mogelijk te maken. Op uw computer worden hier de tijdelijke internet bestanden mee bedoeld.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Kan cache legen kwaad?

Maar wie vermoedt dat hij een oudere versie van de site ziet, kan de cache legen. Alle tijdelijke bestanden worden dan verwijderd. Dit kan geen kwaad, het enige gevolg is dat websites misschien iets langzamer laden. Vervolgens, wat gebeurt er als je je cache wist? Wat gebeurt er nadat u deze gegevens heeft gewist

Sommige instellingen op sites worden verwijderd. Als u bijvoorbeeld was ingelogd, moet u opnieuw inloggen. Sommige sites kunnen trager lijken omdat content (zoals afbeeldingen) opnieuw moet worden geladen.

Hoe kan ik cache verwijderen?

Er zijn een paar manieren om cache te verwijderen, afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt.
Voor Windows kunt u de cache verwijderen door het hulpprogramma "Schijfopruiming" te openen. Dit kunt u vinden door te gaan naar Start > Alle programma's > Accessoires > Systeemtools. Eenmaal geopend selecteert u de schijf die u wilt opruimen en klikt u op OK. Schijfopruiming zal berekenen hoeveel ruimte u kunt vrijmaken op de schijf. Om cache te verwijderen, vinkt u de opties "Tijdelijke internetbestanden" en "Tijdelijke bestanden" aan en klikt u op OK.
Voor Mac kunt u cache verwijderen door naar de Finder te gaan en "Ga naar map" te selecteren. Typ "~/Library/Caches" en druk op enter. Dit opent de map caches waar u alle bestanden kunt verwijderen. Kan je alle caches verwijderen? Ja, u kunt alle caches verwijderen, maar dat wordt niet aanbevolen. Caches slaan veelgebruikte gegevens op en helpen het systeem sneller te werken. Als u alle caches verwijdert, moet het systeem ze opnieuw opbouwen, wat enige tijd kan duren.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Dienovereenkomstig, waarom moet je af en toe de cache van je browser wissen?

Door alle cache bestanden te wissen zal de website de laatste versie van de server ophalen zodat u weer de actuele informatie te zien krijgt op uw computer. Hieronder vind je de nodige instructies om de cache te wissen in de meest gebruikte browsers. Hoe cache leegmaken Chrome? In Chrome

  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer .
  3. Klik op Meer hulpprogramma's. Browsegegevens wissen.
  4. Kies bovenaan een periode.
  5. Klik op de selectievakjes naast 'Cookies en andere sitegegevens' en 'Gecachte afbeeldingen en bestanden'.
  6. Klik op Gegevens wissen.

Bovendien, hoe kan ik tijdelijke internetbestanden wissen?

Cache wissen van je Android telefoon

  1. Klik op Menu rechtsboven.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Ga naar Privacy en beveiliging.
  4. Klik op Cache wissen (en op OK)
Wat zijn cache gegevens op Android? Cache data is tijdelijke data die opgeslagen wordt door een app om ervoor te zorgen dat de app sneller kan laden. Dit betekent dat wanneer je de app opnieuw opent, de app de cache data zal gebruiken in plaats van opnieuw alle data te laden.

Waar wordt cache opgeslagen?

De cache wordt opgeslagen in het geheugen van de processor. Dit geheugen is sneller dan het normale geheugen (RAM) en kan daardoor de gegevens sneller opvragen.

Door Sandie Najira

Vergelijkbare artikelen

Hoe cache legen Windows 10? :: Wat zijn Cachegegevens op je telefoon?
Handige links