Huis > H > Hoe Maak Je Draaitabellen In Excel?

Hoe maak je draaitabellen in Excel?

In de webversie van Excel kunt u ook gelijktijdig met anderen samenwerken aan een draaitabel.

  1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
  2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
  3. Selecteer onder Kies de gegevens die u wilt analyseren de optie Een tabel of bereik selecteren.
  4. Controleer het celbereik in Tabel/bereik.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Wat heb je aan een draaitabel?

Een draaitabel dankt zijn naam aan het feit dat je enorm gemakkelijk, nl. door te slepen, kolommen en rijen van plaats kunt laten veranderen of kunt filteren. Werken met een draaitabel is alleen zinvol als er daadwerkelijk iets te analyseren valt: een namenlijst in een draaitabel plaatsen heeft geen zin. Wat dit betreft, waar vind je draaitabellen? Handmatig een draaitabel maken

  • Klik op een cel in het brongegevens- of tabelbereik.
  • Ga naar >draaitabel invoegen.
  • Excel wordt het dialoogvenster Draaitabel maken weergegeven waarin uw bereik of tabelnaam is geselecteerd.

Je kunt ook vragen welke formule gebruiken in excel?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, want er zijn veel verschillende formules die in Excel kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de specifieke situatie. Enkele veelgebruikte formules in Excel zijn echter: SUM, AVERAGE, COUNT, MAX en MIN. Men kan zich ook afvragen: waarom kan ik geen draaitabel maken? Kruistabellen zijn een soort overzichtstabel waarmee u kunt zien hoe gegevens zijn verdeeld over verschillende categorieën. Ze worden vaak gebruikt bij gegevensanalyse om u te helpen begrijpen hoe verschillende variabelen aan elkaar gerelateerd zijn.
Er zijn een paar redenen waarom u geen draaitabel kunt maken. Eén mogelijkheid is dat uw gegevens niet georganiseerd zijn op een manier die compatibel is met draaitabellen. Draaitabellen vereisen dat uw gegevens georganiseerd zijn in rijen en kolommen, en dat elke kolom een kop heeft. Als uw gegevens niet op deze manier georganiseerd zijn, kunt u geen draaitabel maken.
Een andere mogelijkheid is dat uw gegevens dubbele waarden bevatten. Draaitabellen kunnen niet omgaan met dubbele waarden, dus als uw gegevens dubbele waarden bevatten, kunt u geen draaitabel maken.
Tenslotte werken draaitabellen alleen met numerieke gegevens. Als uw gegevens niet-numerieke waarden bevatten, kunt u geen draaitabel maken.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een slicer in excel?

Een slicer maken in een bestaande tabel

  1. Klik ergens in de tabel waarvoor u een slicer wilt maken.
  2. Klik op het tabblad Tabel op Slicer invoegen.
  3. Schakel in het dialoogvenster Slicers invoegen het selectievakje in van de velden (kolommen) waarvoor u een slicer wilt maken.
  4. Klik op OK.
Trouwens, wat is een kruistabel in excel? Kruistabel tussen twee of meer categoriale variabelen.

Wil je de samenhang of het verschil zien tussen twee variabelen dan gebruik je een kruistabel. Een kruistabel wordt gemaakt op basis van de "Draaitabel" functie.

En nog een vraag, hoe draaitabel vernieuwen?

Handmatig vernieuwen

  1. Klik op een willekeurige plaats in de draaitabel om de groep Hulpmiddelen voor draaitabellen op het lint weer te geven.
  2. Klik op Analyseren > Vernieuwen of druk op Alt+F5. Tip: Als u alle draaitabellen in uw werkmap tegelijk wilt bijwerken, klikt u op Analyseren >Alles vernieuwen.
Wat dit betreft, hoe verwijder je een draaitabel in excel? Om een pivot-tabel te verwijderen in Excel, ga je naar de werkblad met de pivot-tabel en klik je met de rechtermuisknop op de tabel. In het menu dat verschijnt, selecteer je "Pivot-tabel verwijderen".

Hoe maak je een tabel in Excel?

Om een tabel te maken in Excel, ga je naar het tabblad Invoegen en klik je op Tabel. Dan selecteer je het aantal kolommen en rijen dat je wilt en klik je op OK.

Door Ailssa

Vergelijkbare artikelen

Hoe werken met draaitabellen? :: Hoe reken je een kruistabel uit?
Handige links