Hoe kan ik bestandsextensies weergeven of verbergen in Windows 8?

Windows 8 niet bestandsextensies voor bekende bestandstypen tonen door Verzuim . Met andere woorden, de standaardinstelling voor pc’s met Windows 8 geïnstalleerd is om bestandsextensies te verbergen, in plaats van laten zien. Gelukkig, Windows 8 biedt een eenvoudige manier om bestandsextensies, die direct bereikbaar is vanuit Windows Verkenner tonen.

Om te laten zien of te verbergen bestandsextensies, opent een map en selecteer het tabblad “View” zoals hieronder weergegeven.

Klik op de “File extensies” in om bestandsextensies te tonen. U kunt het vak om bestandsextensies te verbergen uit te schakelen.

Deze optie geldt wereldwijd voor alle mappen, zodat u niet hoeft te handmatig controleren of schakel het weer voor elke map die u openen.

Notitie: Microsoft is het handiger om aan te tonen en te verbergen bestandsextensies in Windows 8. Bij eerdere versies van Windows, waaronder Windows Vista en Windows 7, de gewenste gebruikers het openen maakte map Opties Configuratiescherm, selecteer het tabblad Beeld en vink de “verborgen bestanden en mappen” checkbox. U kunt nog steeds gebruik maken van deze methode in Windows 8, maar de nieuwe optie op het tabblad Windows Verkenner-weergave is sneller en efficiënter.